Potrivit noii prognoze a meteorologilor de la ANM, sâmbătă, valorile termice diurne se vor menține cu mult mai mari decât cele normale în majoritatea regiunilor, acestea caracterizând o vreme călduroasă în cele vestice, local în cele sudice și izolat în centrul țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe alocuri averse în general slabe cantitativ și trecător descărcări electrice, pe parcursul zilei în sud-estul teritoriului, iar după-amiaza și seara la munte, în vest și sud-vest.
Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului în sudul Banatului, în Muntenia, în Dobrogea și pe arii restrânse în Transilvania (cu rafale în general de 45…50 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade, mai scăzute spre 3…4 grade în depresiunile Carpaților Orientali.
Regimul termic diurn va fi în continuare caracterizat de valori mai mari decât cele normale perioadei, iar cel nocturn se va situa în jurul mediilor multianuale. Temperatura maximă va fi de 29…31 de grade, iar cea minimă de 12…15 grade. În primele ore ale intervalului vor fi unele înnorări, apoi treptat cerul se va degaja. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua (viteze la rafală de 40…45 km/h).
Valorile termice diurne se vor menține mai ridicate decât cele normale în această perioadă din an în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în sud, în vest și nord-vest unde vremea va fi în continuare călduroasă; temperaturile maxime se vor încadra între 23…25 de grade pe litoral și în depresiunile Carpaților Orientali și 33 de grade în Câmpia de Vest. Cerul va fi variabil spre senin, cu înnorări temporare și ploi în general slabe pe arii restrânse în Dobrogea și posibil izolat în regiunile vestice, mai ales la munte.
Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral și pe alocuri în zona montană înaltă, însă cu viteze mai mari (de 50…60 km/h) în cursul nopții în sudul Banatului. Minimele termice se vor situa peste mediile multianuale în vest-sud-vest și în extremitatea sud-estică, dar în celelalte zone vor caracteriza o vreme răcoroasă și vor fi cuprinse între 2…4 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 19…20 de grade în Dealurile de Vest.
Vremea va fi frumoasă, dimineața și noaptea va fi răcoare, însă după-amiaza temperatura aerului va urca din nou la valori peste cele normale. Cerul va fi mai mult senin și vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 13…14 grade, mai coborâtă în zona periurbană, până la 10…11 grade.
Valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei, însă în orele dimineții va fi răcoare în majoritatea zonelor. În jumătatea de vest a țării, treptat -mai ales din orele serii- înnorările se vor accentua și aria ploilor va fi în extindere; vor fi mai ales averse, însoțite pe alocuri de descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, mai mult senin ziua și cu înnorări și ploi izolate spre sfârșitul intervalului.
Vântul va avea intensificări în Banat și la munte, cu precădere în Carpații Meridionali (cu rafale în general de 55…75 km/h) și pe spații mici, de scurtă durată, și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 8 și 18 grade.
Vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice se vor situa ușor peste normele perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a nopții; vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jurul a 30 de grade și cea minimă de 15…17 grade.
Ai putea citi: Cum te poți pensiona înainte de 50 de ani fără cotizații colosale la pensie. Exemplul dat de un contabil