- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo octombrie 2022. Administrația Națională de Meteorologie a schimbat radical prognoza. Iată cum va fi vremea în fiecare regiune

19 Sep, 14:55 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea intră într-un nou proces de răcire. În cea mai mare parte a țării, ploile vor continua să apară, acestea fiind însoțite de intensificări ale vântului și descărcări electrice.
Meteo octombrie 2022. Administrația Națională de Meteorologie a schimbat radical prognoza. Iată cum va fi vremea în fiecare regiune

Meteo octombrie. Meteorologii de la ANM au schimbat prognoza meteo pentru toate regiunile din România. Ploile revin în cea mai mare parte a teritoriului, iar la altitudini înalte cresc șansele ca precipitațiile să ia aspect de lapoviță și chiar ninsoare.

Meteo octombrie în fiecare regiune din România

În perioada 19 septembrie – 2 octombrie. Vremea va fi extrem de schimbătoare în România, anunță reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie. În Banat și Crișana, până la finele primei săptămâni prognozate, media temperaturilor maxime se va situa între 16 și 18 grade Celsius. De partea cealaltă, valorile minime se vor încadra între 4 și 7 grade Celsius. În Crișana însă, valorile urcă în prima parte a intervalului până la 24 de grade Celsius. În ambele regiuni, șansele de ploaie sunt destul de mari, fiind așteptate cumulări de peste 20 de litri pe metru pătrat.

În Transilvania, conform prognozei meteo actualizate, până în data de 24 septembrie, media temperaturilor se va menține mult sub cea specifică perioadei și se va situa între 13 și 15 grade a maximelor, respectiv între 3 și 5 grade a minimelor. Șansa de ploaie va fi mai ridicată între 19 și 23 septembrie, precum și între 26 septembrie și 2 octombrie.

Până la finele primei săptămâni de prognoză meteo, în Maramureș, vremea va fi extrem de rece. Media temperaturilor maxime se va situa între 13 și 16 grade Celsius, iar minimele vor fi de 4-6 grade Celsius. După 25 septembrie, meteorologii de la ANM anunță că valorile termice vor crește cu aproximativ patru grade Celsius. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 19 și 22 septembrie, precum și între 26 septembrie și 2 octombrie.

Mai poți citi și: Alertă de inundații pe mai multe râuri din România

Meteo octombrie.
Meteo octombrie.

În Moldova, media temperaturilor va fi mult sub cea specifică perioadei, până în data de 24 septembrie. Termometrele vor înregistra valori ce se vor încadra între 6 și 22 de grade Celsius. Șansele de ploaie cresc mai mult după 22 septembrie și se mențin până la jumătatea lunii octombrie.

În regiunea Dobrogei, până în data de 24 septembrie, media temperaturilor se va menține mult sub cea specifică perioadei și se va situa între 13 și 15 grade pe timpul zilei, iar pe timpul nopții se va încadra între 3 și 7 grade Celsius. În următoarele patru zile, maximele termice vor crește cu aproximativ cinci grade.

În Muntenia, în prima săptămână de prognoză, conform prognozei meteo emisă de meteorologii de la ANM, media maximelor termice va avea variații între 17 și 22 grade Celsius, iar cea a minimelor între 6 și 9 grade și vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod normal la această dată. În a doua parte a intervalului, termometrele vor înregistra valori cuprinse între 10 și 26 de grade Celsius.

În următoarele 3 zile, în Oltenia, prognoza meteo ANM arată că media temperaturilor se va menține sub cea specifică acestei perioade. Termometrele vor înregistra valori cuprinse între 12 și 22 de grade Celsius. În următorul interval, regimul termic va fi relativ staționar. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 19 și 22 septembrie, dar și după data de 27 septembrie, mai anunță ANM, în noua prognoză actualizată.

Mai poți citi și: Anvelope de iarnă 2022. Au revenit ninsorile în România. Când trebuie să schimbe șoferii anvelopele, pentru a nu lua amendă

Urmărește Daily Business pe Google News
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult
Alte articole
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...