- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo octombrie 2024. Urmează 4 săptămâni de toamnă autentică. Ce zone vor fi grav lovite de ploi

20 Sep, 10:04 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Vremea se menține rece, iar ploile revin în teritoriu.
Meteo octombrie 2024. Urmează 4 săptămâni de toamnă autentică. Ce zone vor fi grav lovite de ploi

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie vor aduce temperaturi ușor mai ridicate decât normalul, dar și futuni în mai multe zone ale țării. Luna octombrie va debuta cu un regim pluviometric excedentar, dar ulterior temperaturile se vor menține aproape de media normală pentru data din calendar. Practic, în următoarele 4 săptămâni vom avea o toamnă așa cum știam că trebuie să fie acest anotimp: ploi abundente, dar și temperaturi care amintesc de vară.

Meteo 23-30 septembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în extremitatea de nord- vest a țării, apropiat de cel normal în vest și deficitar în restul teritoriului.

Vezi și: Restricţii de circulație în București, de vineri până duminică. Lista străzilor închise 

meteo
meteo

Meteo 30 septembrie – 7 octombrie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Meteo 7 – 14 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în jumătatea nord- vestică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Meteo 14 – 21 octombrie

În ultima săptămână prognozată de meteorologi, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Poți citi și: Meteo 20-23 septembrie 2024. ANM anunță schimbări radicale de vreme în România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult