- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 8-14 iulie 2024. Se schimbă complet vremea în România

08 Jul, 08:02 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au actualizat prognoza meteo pentru această săptămână. Iată cum va fi vremea până pe 14 iulie.
Meteo 8-14 iulie 2024. Se schimbă complet vremea în România

Conform meteorologilor de la ANM, luni, în țară, vremea se va menține călduroasă, caniculară în orele amiezii în sudul, vestul și local în sud-estul țării, unde și disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

În cursul zilei, cerul va fi variabil, mai mult senin în sud și sud-est, iar după-amiaza vor fi înnorări temporare, ploi de scurtă durată și descărcări electrice, pe arii restrânse în zona Carpaților Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în jumătatea de nord a Carpaților Orientali și izolat posibil în Crișana și Maramureș. Noaptea, cerul va fi degajat în toate regiunile. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu intensificări trecătoare asociate ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 și 38 de grade, iar cele minime între 11…13 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23…25 de grade pe litoral.

În București, vremea va fi caniculară, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 37 de grade, iar cea minimă va fi de 18…21 de grade.

Meteo marți, în România

Valul de căldură va persista, iar vremea va fi caniculară. Disconfortul termic va fi accentuat în cea mai mare parte a țării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza, când vor fi averse slabe, descărcări electrice și ușoare intensificări ale vântului, local în Carpații Occidentali și Meridionali, precum și în nordul Carpaților Orientali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 32 și 38 de grade, iar cele minime între 12…13 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23…26 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest.

Meteo București

Valul de căldură va persista, astfel că vremea va fi în continuare caniculară, cu disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 37…38 de grade, iar cea minimă de 19…22 de grade.

Meteo miercuri, în România

Valul de căldură va persista, vremea va fi pe arii extinse caniculară, iar disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 32 și 38 de grade, noaptea va fi tropicală în majoritatea regiunilor, în special în cele sudice, iar minimele termice vor fi cuprinse între 16 și 26 de grade, mai coborâte în zonele depresionare din estul Transilvaniei; indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, dar cu înnorări temporare după-amiaza când vor fi averse slabe și descărcări electrice pe arii restrânse la munte și posibil izolat în sud-estul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, pe alocuri cu ușoare intensificări la altitudini mari la munte și în regiunile sud-estice.

meteo
meteo

Meteo București

Valul de căldură se va menține, va fi caniculă, iar disconfortul termic se va accentua. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, dar cu înnorări trecătoare după-amiaza. Vântul va fi moderat pe timpul zilei, apoi va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 37…38 de grade, cea minimă de 21…23 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Meteo joi, în România

Valul de căldură va persista și chiar se va intensifica ușor; va fi caniculă în majoritatea zonelor, iar disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 32 și 39 de grade, cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 16 și 24 de grade, caracterizând o noapte local tropicală, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, dar cu înnorări temporare după-amiaza la munte unde pe alocuri vor fi averse slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat în regiunile sudice și în general slab în celelalte zone.

Meteo București

Valul de căldură va persista și chiar se va intensifica ușor, va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat; temperatura maximă va fi de 38…39 de grade, cea minimă de 20…22 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat.

Estimări meteo vineri-duminică

Valul de căldură va persista, vremea va fi caniculară în mare parte a țării, iar disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat. În primele două zile, averse slabe vor fi posibile izolat la munte, iar în ultima probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosferică va crește în regiunile nord-vestice și zonele montane.

Citește și: Vacanță la mare: contraindicații, beneficii și sfaturi pentru caniculă în 2024. Ce trebuie să faci pentru o vacanță reușită

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult