Meteo vineri, sâmbătă și duminică. La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și pe arii restrânse, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, la începutul nopții în nordul, centrul, estul și sud-estul țării, iar spre dimineață în extremitatea de vest. Izolat vor mai fi condiții pentru grindină și cantități de apă însemnate. În celelalte regiuni, probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusă. Disconfortul termic se va menține ridicat în regiunile sudice și sud-estice, unde temperatura nu va scădea sub 20 de grade, iar la nivelul întregii țări, minimele se vor situa în general între 12 și 22 de grade. În depresiunile intramontane izolat se va forma ceață, anunță ANM.
În București, cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul nopții, când vor mai fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura minimă va fi de 19…21 de grade.
Valul de căldură va persista în jumătatea sudică a teritoriului, unde local va fi caniculă și disconfort termic ridicat, astfel că indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de la 26…27 de grade în Maramureș, până în jurul a 37 de grade în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, iar cele minime se vor situa în general între 13 și 23 de grade.
Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului după-amiaza în zonele montane, iar seara și noaptea în vestul, sud-vestul, nordul, nord-estul și centrul teritoriului. Instabilitatea atmosferică va fi mai pronunțată în Banat, sudul Crișanei și al Transilvaniei, nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei și în zona Carpaților Meridionali, unde pe arii restrânse vor fi vijelii puternice (rafale de vânt în general de 60…80 km/h), grindină și cantități de apă de peste 25…35 l/mp în intervale scurte de timp. În celelalte regiuni, manifestări de instabilitate atmosferică vor fi posibile pe spații mici, îndeosebi noaptea.
Vremea va fi în continuare caniculară, cu disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă de 19…22 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare noaptea, când vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.
Valul de căldură se va intensifica din nou în sudul și sud-estul țării, unde va fi caniculă, cu temperaturi maxime cuprinse între 33 și 40 de grade, iar disconfortul termic va fi foarte ridicat (indice temperatură-umezeală peste pragul critic de 80 de unități). În restul teritoriului, valorile termice se vor situa în general între 27 și 32 de grade, însă vremea va fi instabilă; înnorările vor fi temporar accentuate și pe arii extinse se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice și izolat căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Astfel de fenomene vor fi îndeosebi în a doua parte a intervalului pe arii mai restrânse și în regiunile sudice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, ziua local în centru, sud și est, iar în a doua parte a intervalului în sud-vest, sud și sud-est, dar intensificări de scurtă durată și vijelii vor fi și în timpul ploilor. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 15 și 23 de grade.
Valul de căldură se va intensifica din nou, iar disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să depășească cu mult pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 19…21 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi noaptea când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări temporare ale vântului.
Deși valorile termice vor marca o scădere ușoară în toată țara, în sud-vest, sud și sud-est, vremea va fi în continuare călduroasă, local caniculară în sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde și disconfortul termic va fi ridicat (indice temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unități). Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei când local în zonele de munte și în centrul, estul și sud-estul teritoriului și pe arii mai restrânse în rest vor fi averse și descărcări electrice. Pe alocuri se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua, la munte, în sud și sud-est și de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor situa în general între 25 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, mai coborâte în zonele depresionare.
Deși valorile termice vor marca o scădere față de zilele precedente, vremea se va menține călduroasă, cu disconfort termic ridicat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 33 de grade, iar cea minimă va fi de 17…20 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări îndeosebi după-amiază, însă probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări pe parcursul zilei.
Ai mai putea citi și: Avertizare meteo fără precedent. Directorul ANM anunță vijelii puternice, caniculă și ploi abundente