- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă meteo de furtună în România. ANM anunță cum va fi vremea până vineri

28 May, 07:40 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță că ploile revin în România și în a doua zi a săptămânii. Iată cum va fi vrema până vineri.
Alertă meteo de furtună în România. ANM anunță cum va fi vremea până vineri

Conform meteorologilor de la ANM, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice diurne se vor situa în general sub cele normale în sud, centru și est, în timp ce, în restul țării vor fi apropiate sau ușor peste mediile perioadei. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice în Moldova, Dobrogea, Muntenia, precum și la munte (mai ales în Carpații Orientali), zone unde în intervale scurte de timp sau prin acumulare vor fi și cantități de apă de 15…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp și local în Transilvania, Oltenia și Maramureș.

În regiunile vestice astfel de manifestări se vor semnala pe spații mai mici, cu precădere după-amiaza. Vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, pe arii restrânse cu intensificări ziua, viteze în general între 45 și 60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 15 grade.

Meteo București

Vremea va fi ușor instabilă. Cerul va avea înnorări temporare și vor fi intervale cu averse, posibil însoțite de descărcări electrice în a doua parte a zilei. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări, ziua. Temperatura maximă, mai scăzută decât media climatologică a acestei date, va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă va fi de 10…13 grade.

Poți citi și: Salariu mediu anual de 82.865 de euro pentru persoanele care vorbesc limba română în Spania. Ce joburi sunt disponibile

meteo
meteo

Meteo miercuri, în România

Vremea va fi instabilă, cu înnorări temporar accentuate și perioade cu averse și descărcări electrice pe arii relativ extinse. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă mai însemnate (local 25…30 l/mp și izolat peste 40 l/mp) în Moldova, Transilvania și la munte și pe spații mai mici (în general de 10…15 l/mp) în celelalte regiuni. Izolat vor fi căderi de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 16 grade.

Meteo București

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse, posibil moderate cantitativ (10…15 l/mp), însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.

Ai mai putea citi: Bătaie pe Fast Food în România. Românii consumă 22.000 de burgeri zilnic și anual 8 milioane

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult