- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteorologii ANM anunță când vine toamna în România. Prognoza 26 august-23 septembrie

23 Aug, 15:01 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au actualizat din nou prognoza meteo pentru patru săptămâni. Vremea se schimbă în mare parte a țării.
Meteorologii ANM anunță când vine toamna în România. Prognoza 26 august-23 septembrie

Comunicat: Administrația Națională de Meteorologie

a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Potrivit meteorologilor, temperaturile se vor menține mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă și în următoarea lună.

Prognoza meteo pentru săptămâna 26.08.2024 – 02.09.2024

Temperatura medie a aerului va avea avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, mai ales în regiunile vestice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, exceptând extremitatea de sud-est a teritoriului, unde se estimează a fi ușor excedentar.

meteo toamnă
meteo toamnă

Prognoza meteo pentru săptămâna 02.09.2024 – 09.09.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în toate regiunile.

Regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor.

Prognoza meteo pentru săptămâna 09.09.2024 – 16.09.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această perioadă în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, posibil ușor deficitare în cele sud-vestice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 16.09.2024 – 23.09.2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele normale pentru aceast interval în toată țara.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării.

Când se va încheia valul de căldură în România?

România se confruntă în prezent cu un nou val de căldură, aceasta fiind, de departe, cea mai călduroasă vară din istorie. Deși se preconiza că finele lunii august vor aduce temperaturi mai scăzute în teritoriu, românii mai au de așteptat până când vor resimți temperaturi de toamnă.

Este a noua zi consecutivă a acestui val de căldură și, chiar dacă mâine, cum spuneam, manifestările de instabilitate în orele mai persistente vor face ca în special în jumătatea de nord a teritoriului să fie temperaturi ceva mai scăzute, în sud rămâne valul de căldură, cu cele mai ridicate temperaturi în partea de sud, centru a Munteniei, inclusiv zona Capitalei, și este, să spun, astfel, un scurt respiro în privința temperaturilor pentru că, de vineri, acestea vor începe din nouă să crească. Așteptăm ca o încheiere a valului de căldură, care ne traversează și care este unul foarte persistent, să o avem probabil spre jumătatea săptămânii viitoare”, a spus Florinela Georgescu, reprezentant oficial ANM.

Ai mai putea citi: Noi surprize din partea meteorologilor. ANM anunță prognoza de weekend 23-25 august

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult