- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteorologii anunță când se va schimba vremea! Iată când vor fi și temperaturi de toamnă

15 Jul, 09:05 • Bumbeneci Diana
Vin temperaturi de toamnă în România! De când se schimbă vremea radical, gata cu temperaturile extreme
Meteorologii anunță când se va schimba vremea! Iată când vor fi și temperaturi de toamnă

Românii mai au de așteptat până când se vor bucura de temperaturi mai mici. Ziua de 14 iulie 2024 a doborât multe recorduri meteorologice, temperaturile resimţite de români fiind nemaiîntâlnite până acum. Din fericire, meteorologii de la Accuweather anunţă când vine toamna în România.

Vremea se va schimba radical, spre fericirea tuturor. Este un anunţ mult aşteptat, după săptămâni întregi de caniculă. Momentan, însă, zilele cu temperaturi extreme nu s-au încheiat.

Când vor fi temperaturi de toamnă în România

Cea mai mare parte din teritoriul țării se află sub Cod Roșu de caniculă şi luni, 15 iulie. Duminică, au fost doborâte noi recorduri la zeci de stații meteo.

Citește și: Începe raționalizarea apei în România. Județul în care s-au luat primele măsuri

Elena Mateescu, despre temperaturile scăzute
Elena Mateescu, despre temperaturile scăzute

„Este a doua zi în care vorbim de cea mai extinsă arie de Cod Roșu pentru val de căldură intens și persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat. Vorbim de zona Crișanei, Banatului, Olteniei, Munteniei și Moldova, în restul țării Cod Portocaliu.

Pentru luni și marți s-a extins aria județelor aflate sub Cod Roșu, astfel că mai rămân doar nouă județe din partea centrală și nordică a țării sub avertizare Cod portocaliu. Se așteaptă ca valorile să crească în continuare și să se ajungă la 41-42 grade Celsius în zona de sud a țării.

Cel mai probabil, avertizarea Cod Roșu se va prelungi și miercuri, 17 iulie, pentru că, cel puțin pentru sudul țării, se așteaptă în continuare 40-41 grade Celsius.

Temperaturile încep să scadă joi, însă doar în jumătatea nordică a țării, unde se așteaptă temperaturi de 33-34 grade Celsius, în timp ce în sud în continuare se vor înregistra 38-39 grade Celsius.”, a precizat șefa ANM, Elena Mateescu, la Digi 24

Din fericire, meteorologii de la Accuweather anunţă când vine toamna în România. Conform estimărilor, abia după jumătatea lunii august vor scădea temperaturile, dar vor fi săptămâni de toamnă autentică. Valorile vor fi cu aproximativ 15 grade mai mici în aproape toată ţara.

Vezi și: Meteo 14-16 iulie 2024. Este alertă națională de caniculă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult