- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Metoda „furtul prin împrietenire” face ravagii în România! Cum a rămas un bărbat din Dâmbovița fără 10.000 de lei

31 Jan, 21:54 • Cornel Ghimeșan
Când vine vorba de furturi, hoții sunt extrem de inventivi și au mereu soluții și scenarii care încă dau roade. În ultimii ani, victime le-au căzut persoanele în vârstă, naive sau aflate în situații vulnerabile.
Metoda „furtul prin împrietenire” face ravagii în România! Cum a rămas un bărbat din Dâmbovița fără 10.000 de lei

Metoda „furtul prin împrietenire” face ravagii în România! Este și cazul unui bărbat în vârstă de 63 de ani din Dâmbovița care a rămas în câteva clipe fără cei 10.000 de lei pe care îi avea în buzunar.

Citește și Furtuna Isha loveşte România. Florinela Georgescu, ANM: „Vor fi și la noi episoade cu precipitații”

Metoda „furtul prin împrietenire” face ravagii în România!

Bărbatul este din comuna Lungulețu, județul Dâmbovița și în urmă cu câteva zile atunci când se afla pe strada I.C. Visarion, din Titu, a fost abordat de un bărbat care pretindea că îl cunoaște.

După ce a fost îmbrățișat de bărbatul căruia i-a spus că nu îl cunoaște, victima și-a dat seama că i-au fost sustrași 10.000 de lei din buzunarul de la pantaloni.

Imediat, bărbatul de 63 de ani a mers glonț la poliție și a depus plângere împotriva hoțului care a fost identificat de polițiști în doar câteva ore.

Oamenii legii l-au prins pe hoțul care nu apucase să cheltuiască prada și l-au reținut pentru 24 de ore.

„În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei, respectiv un bărbat de 63 de ani, din Medgidia. În baza probatoriului administrat, față de bărbat s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță. Prejudiciul creat a fost recuperat în întregime”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmbovița, potrivit Gândul.

În aceste momente, anchetatorii continuă cercetările pentru dispunerea măsurilor procedurale prevăzute de lege sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Poliția Română le atrage atenția cetățenilor să aibă grijă de bunurile pe care le dețin. Potrivit oamenilor legii, principalele moduri de operare folosite pentru deposedarea de bunuri sunt furtul prin efracţie, furtul cu chei potrivite, furtul prin escaladare şi furtul prin împrietenire sau folosire a unor false calităţi. Metoda de furt pe stradă, „furtul prin împrietenire” continuă să facă victime în România așa că aveți grijă unde vă țineți bunurile pentru că hoții își aleg foarte atent victimele, pretinzând că le cunosc și, sub pretextul unei îmbrățisări, le deposedează de tot ce au în buzunare.

Citește și Hoții nu mai au șanse! Magazinele din Spania au montat sisteme antifurt pe sticlele de ulei de măsline

Urmărește Daily Business pe Google News
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult