- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Metoda prin care poți ieși la pensie după doar 10 ani de muncă. Un investitor cunoscut dezvăluie secretul: „Așa am reușit să fac asta la 25 de ani”

02 Jul, 10:25 • Fundeanu Madalina
Se poate sau nu să ieși la pensie după 10 ani de muncă? Secretul unei vieți liniștite a fost dezvăluit de un faimos investitor.
Metoda prin care poți ieși la pensie după doar 10 ani de muncă. Un investitor cunoscut dezvăluie secretul: „Așa am reușit să fac asta la 25 de ani”

Cei mai mulți români muncesc mai bine de patru decenii pentru a primi o pensie decentă din partea statului, în timp ce alţii mai norocoși se pensionează după doar 10 ani de muncă. Mulți se întreabă cum este posibil aşa ceva, iar un investitor celebru dezvăluie care este secretul său financiar, conform Antena 3 CNN.

Chiar dacă pare greu de crezut sau imposibil, Richard Hutton a reuşit să se „pensioneze” la doar 25 de ani. Ce-i drept, el a muncit încă de la vârsta de 14 ani. Bărbatul a reușit să câștige în scurt timp independenţa financiară, după cum povesteşte chiar el.

Se poate sau nu să ieși la pensie după 10 ani de muncă? Ce spune Richard Hutton

Richard Hutton este un specialist financiar care a investit prima dată la 14 ani banii primiți de la tatăl său încercând o strategie citită dintr-o carte. La momentul actual, este unul dintre specialiştii financiari importanţi din România. Într-un interviu acordat de curând pentru sursa citată, acesta a explicat ce trebuie să faci ca să ieşi la pensie după 10 ani de muncă. El asigură românii că metoda folosită de el este una sigură.

„Ca să ajungi la independență financiară, trebuie iei o parte din salariu și s-o investești lunar, și într-un timp mult mai scurt de 40 de ani, investiția ta va genera destul venit astfel încât să te poți susține de acolo.

Așa am reușit eu să fac asta la 25 de ani, dar am început la 14 ani. Deci a durat totuși un deceniu. Pentru majoritatea oamenilor cam 10 ani durează să ajungă la independența financiară”, a explicat Richard Hutton.

Citește și: Cât trebuie să fi lucrat pentru a primi 1.000 de lei în plus la pensie. Importanța grupelor de muncă la recalcularea pensiilor

Cumul pensie - alte venituri
pensie

Pentru a fi sigur că nu mai este nevoie să munceşti tot restul vieţii, bărbatul este de părere că investiţiile în afaceri profitabile sunt vitale.

„Regula asta de 5%, spune că trebuie să ai un portofoliu atât de mare încât, dacă retragi 5% pe an. Acela este suficient cât să-ți acopere cheltuielile. Deci, dacă ai nevoie de 1000 € pe lună, ca să fie simplu calculul, într-un an ai nevoie de 12.000 €.

Cei 12.000 € trebuie să fie 5% din total. Deci cât de mare trebuie să fie contul? De 20 de ori mai mare. Deci 240.000. Când ajungi pe la 1/4 de milion, atunci poți retrage această sumă.

Probabil suma pare mare, dar banii nu trebuie să fie cash. Ei trebuie să fie investiți în ceva care crește cu mai mult de cinci la sută pe an”, mai spune acesta.

Expertul financiar Richard Hutton nu se oprește aici cu sfaturile pentru români. Cum educaţia financiară este aproape inexistentă în România, regulile explicate de investitor sunt foarte importante pentru cei care vor să obțină rapid independența financiară.

„O concepție greșită în ceea ce privește venitul pasiv este faptul că investiția trebuie să genereze cashflow, dividende, dar nu este adevărat. Deci dacă ai avea cei 240.000 investiți într-o companie care nu dă dividente, pur și simplu vinzi câte puțin din acțiuni. Dacă te aștepți ca această companie să crească 15% pe an, tu retragi doar cinci la sută, deci îți rămâne 10%.

Când ajungi la acea sumă, acela este obiectivul pentru a deveni independent financiar. Adică trebuie să te bucuri la un moment dat de banii aceștia”, a mai spus Richard Hutton.

Vezi mai multe știri: Românii vor putea să iasă la pensie și în America din 2024. Guvernul a semnat acordul cu SUA