- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Metoda prin care poți obține rapid o mărire de salariu. Trucul a fost descoperit de psihologi

10 Sep, 18:59 • Preda Silvia
Dacă îți dorești un salariu mai mare și nu ai idee cum să ceri mărirea trebuie să cunoști un truc simplu. Metoda a fost descoperită de psihologi și funcționează de fiecare dată.
Metoda prin care poți obține rapid o mărire de salariu. Trucul a fost descoperit de psihologi

Un lucru știut de puțini români este acela că există anumite perioade după care poți cere mai mult la salariu. Pot fi 6 luni, un an, totul în funcție de companie, arată bugetul.ro.

Pentru 3 sau 4% în plus, poți să apelezi la un truc descoperit de psihologi, dar 10% în plus poate fi mult pentru unele companii din țară.

E important să nu ceri prea mult, avertizează specialiștii. Nu trebuie să mergi la șef și că cere mărire când sunt probleme financiare în companie pentru că șansele sunt mici. Mai mult, nu este recomandat să faci un asemenea gest nici când știi că ai avut o perioadă în care nu ai îndeplinit toate sarcinile date de conducere.

Momentul ideal pentru a cere o mărire de salariu este fix atunci când ai o sarcină nouă de făcut. Mai există și o altă variantă în care poți profita de moment să ceri bani mai mulți la salariu. Îi transmiți șefului că ai terminat cursuri de specializare, ai progresat în carieră, și ai astfel un motiv în plus pentru care ai merita bani mai mulți.

Niciodată să nu mergi la HR pentru mărire, ci la șeful tău direct! Este posibil să se simtă jignit și să considere că ai trecut în acest mod peste autoritatea sa.

Când trebuie să ceri o mărire de salariu

Când trebuie să ceri o mărire de salariu
Când trebuie să ceri o mărire de salariu

Citește și: Cât câștigă un patiser în Mamaia. Lucrează doar două săptămâni pe lună și primește acest salariu

E important să ai pregătite toate argumentele pentru care ceri bani mai mulți. Folosește-te de cunoașterea valorii poziției tale pe piața muncii, dar și de contribuția ta la creșterea companiei.

Trebuie să ai în vedere situația sectorului tău de activitate. Dacă domeniul este unul pe un trend ascendent, poți cere mărirea, dar nu ar fi momentul oportun dacă firma este aproape în faliment.

În discursul tău, trebuie să precizezi și:

proiectele de succes pe care le-ai avut, date concrete și cifre, un bilanț al activității anuale, în care să se vadă cât de productiv ai fost, dar și orice recenzie pozitivă și feedback-ul pe care l-ai primit de-a lungul timpului.

Vezi și: Ce salariu primește un șef de raion la Kaufland. Retailerul german face angajări în mai multe orașe ale țării