- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Metrorex, anunț important pentru mii de școlari. Elevii care circulă des cu metroul pot solicita abonamente gratuite valabile până în 2025

25 Sep, 13:34 • Bocioacă Bianca
Elevii din Capitală care merg des cu metroul la școală pot solicita abonamente gratuite, valabile până în 30 septembrie 2025.
Metrorex, anunț important pentru mii de școlari. Elevii care circulă des cu metroul pot solicita abonamente gratuite valabile până în 2025

Elevii din București care merg la școală cu metroul au parte de o veste foarte bună. Metrorex a anunțat că aceștia pot solicita abonamente gratuite, valabile până în 30 septembrie 2025. Măsura luată are ca scop simplificarea accesului la transportul public și de a ușura viața școlarilor, care nu vor mai fi nevoiți să-și reîncare lunar abonamentele.

Citește și: Prima vacanță a elevilor începe mai devreme. Iată calendarul zilelor libere

Abonamente gratuite pentru elevii care merg cu metroul

Metrorex a anunțat marți, 24 septembrie, că toți elevii care doresc să beneficieze de acest serviciu trebuie să meargă la orice casierie din stațiile de metrou și pot solicita un abonament gratuit care le va permite să călătorească fără probleme până în septembrie anul viitor.

„Vrei să scapi de grija reîncărcării lunare a abonamentului de elev? Vino la casieriile Metrorex și solicită abonamentul gratuit!”, se arată în mesajul companiei, postat pe Facebook.

Elevii și studenții pot obține sau reînnoi titlurile de călătirie de la toate casieriile din stațiile de metrou.

De exemplu, pe Magistrala 1, pot merge la stațiile Pantelimon, Dristor 1, Piața Unirii 1 și Gara deNord 1.

Pe Magistrala 2, titlurile de călătorie pot fi obținute de la stațiile Universitate sau Piața Romană. Și pe Magistrale 3, 4 și 5 există stații de unde pot fi achiziționate abonamente.

Citește și: Primul vaccin antigripal care poate fi administrat acasă, aprobat în SUA

Studenții nu beneficiază de aceleași facilități

Metrorez nu a făcut anunțuri similare pentru studenți, iar aceștia vor fi nevoiți să îți reînnoiască abonamentele lunar. Rămâne de văzut dacă compania va extinde inițiativa și pentru studenți, în contextul în care și aceștia folosesc frecvent metroul pentru a ajunge la facultate.