Mihaela Bilic susține, așadar, că secretului slăbitului mâncând orice este cât mănânci. Iar acest aspect poate fi controlat foarte ușor.
„Mai important decât ce mănânci, este cât mănânci. Întrebarea este cum să te oprești înainte să termini toată farfuria, cum să faci să guști puțin din toate? Din punct de vedere psihologic e stabilit: cu cât ai mai multă mâncare în față, cu atât mănânci mai mult”, explică Mihaela Bilic, potrivit CSID
Soluția este, așadar, reducerea porțiilor. Consecința acestui lucru va fi că, în scurt timp, ne vom obișnui să consumăm mâncare în cantități mici.
Pentru a evita supraalimentarea, nutriționista recomandă să folosim farfurii cât mai mici și să adoptăm moda preparatelor de tip mini, care pot fi consumate dintr-o singură înghițitură. Cu siguranță toți ne-am întâlnit cu acest stil de alimentație la mesele tip bufet sau la petreceri.
„Avantajul porțiilor mini este că îți dau posibilitatea să guști din mai multe produse, să-ți satisfaci poftele cu un aport caloric cât pentru un singur fel de mâncare”, explică Bilic.
Englezii numesc acest stil finger-food, deoarece preparatele sunt mici, ușor de luat cu mâna, fiind cam de dimensiunea unui deget. Dar chiar și în acest caz este necesară moderația, reumplerea constantă a farfuriei având drept efect compromiterea dietei de slăbire.
„Însă atenție, chiar dacă sunt cât un deget, asta nu înseamnă că pot fi mâncate fără număr!”, atrage atenția specialistul.
Cu siguranță cei interesați să scape de povara kilogramelor în plus au aflat din mai multe surse că trebuie să fie atenți la combinațiile alimentare, întrucât unele compromit procesul de slăbire. Ei, bine, această regulă nu se aplică în acest caz. Atât timp cât porțiile sunt reduse, orice combinație este permisă:
„Câtă vreme cantitatea este atât de mică, sunt permise orice combinații și asocieri. Totul ține de imaginație, simț estetic și gustul fiecăruia”,
spune Mihaela Bilic.