- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Milioane de români care au rate la bancă primesc vestea cea mare de la BNR. ROBOR 22 iulie

22 Jul, 11:14 • Bumbeneci Diana
Banca Națională a României anunță noul ROBOR 22 iulie. Sunt vești extraordinare pentru milioanele de români care au rate la bancă.
Milioane de români care au rate la bancă primesc vestea cea mare de la BNR. ROBOR 22 iulie

ROBOR 22 iulie. Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 5,80%, de la 5,81%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei. Indicele ROBOR la 6 luni a stagnat la 5,87%.

ROBOR 22 iulie

Citește azi și: Armata obligatorie în România. Traian Băsescu: „Ai obligația să reziști 30 de zile”

ROBOR 22 iulie
ROBOR 22 iulie

Diferența dintre ROBOR și IRCC

Acesta constă în metodologia de calcul și scopul lor. În timp ce ROBOR reflectă condițiile de pe piața interbancară și este mai susceptibil la fluctuațiile de scurtă durată, IRCC este calculat pe baza mediei aritmetice a ratelor de dobândă ale tranzacțiilor efectuate pe piața interbancară pe parcursul unui trimestru. Aceasta face ca IRCC să fie mai puțin volatil și să ofere o perspectivă pe termen mai lung, fiind considerat mai echitabil pentru consumatori. În plus, IRCC este actualizat trimestrial, spre deosebire de ROBOR care este actualizat zilnic, ceea ce contribuie la o stabilitate mai mare a ratelor dobânzilor pentru creditele consumatorilor.

În contextul evoluției pieței financiare din România, IRCC a fost introdus pentru a înlocui treptat ROBOR în cazul creditelor noi acordate persoanelor fizice, având în vedere că acesta din urmă a fost criticat pentru volatilitatea sa și pentru influența speculativă a băncilor.

Vezi și: Apare o nouă autostradă în România. Vești excelente pentru românii care călătoresc în Bulgaria sau Grecia

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult