Ministerul Educației a făcut o greșeală de neiertat. Responsabilii nu au reușit să organizeze foarte bine vacanța de primăvară, tocmai de aceea, mai mulți părinți din diferite Asociații s-au sesizat, citează antena3.ro.
Asociațiile de părinți nu s-au putut abține și au solicitat modificarea structurii anului școlar 2023 – 2024. În planificarea prezentată de Ministerul Educației, a fost identificată o greșeală majoră făcută de reprezentanți, în ceea ce privește vacanța de primăvară.
Ministerul Educației a publicat structura anului școlar pentru perioada 2023 – 2024, în cadrul căreia părinții au putut identifica o greșeală majoră. Vacanța de primăvară nu cuprindea nici Paștele Ortodox, nici pe cel Catolic. Diferite Asociații au reacționat și au cerut responsabililor să adopte modificările necesare.
Părinții au propus mutarea vacanței de primăvară în apropierea perioadei când au loc sărbătorile legale menționate mai sus. Astfel, elevii ar avea liber în perioada 22 – 30 aprilie, în loc de cea propusă de Minister, mai exact, 13 – 20.
Solicitările nu se opresc aici! Asociația de părinți solicită responsabililor din Minister ca anul școlar să înceapă pe 15 septembrie, dar să se încheie pe 15 iunie. În propunerea reprezentanților, activitatea ar fi luat sfârșit pe data de 21 a lunii menționate, fiind un alt aspect asupra căruia se cere o reorganizare.
„În primul rând, ne dorim predictibilitate, pentru că în fiecare an apare o structură schimbată. Nu cu mult, nu vorbim de o schimbare de fond, dar părinții sunt nemulțumiți pentru că nu știu cum să-și antameze biletele, în special pentru programul Litoralul pentru toți. Deci, ori găsim un algoritm prin care să știm că vom începe anul școlar în prima zi de luni din septembrie sau a doua zi de luni bineînțeles, îngropând și niște bariere, pentru că s-ar putea ca prima zi de luni din septembrie să fie chiar întâi.
Și având în vedere că avem Bacalaureat, cea de-a doua sesiune, chiar în perioada aia, este imposibil să începi școala în data de 1, asta ar fi o problemă. Dacă nu găsim un algoritm prin care să ne asigurăm că există un interval între 5, 10 și 11 septembrie atunci să venim cu o dată fixă, așa cum spun majoritatea părinților, exact cum era înainte, data de 15 septembrie, indiferent că va fi marți, miercuri joi sau vineri pentru că există această înțelegere prin care noi trebuie neapărat să începem școala” susține președintele Federației Asociaților de Părinți.