- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministerul Transporturilor anunță: 1.200 km de cale ferată, în curs de modernizare

10 Oct, 16:59 • Bugiu ⁠Ana Maria
Mariana Ioniță a anunțat că aproape 600 de kilometri de cale ferată au fost modernizați, iar 1.200 de kilometri sunt în lucru. Alți 1.000 de kilometri se află în faza de pregătire pentru modernizare.
Ministerul Transporturilor anunță: 1.200 km de cale ferată, în curs de modernizare

Secretarul general al Ministerului Transporturilor, Mariana Ioniță, a anunțat că aproape 600 de kilometri de cale ferată au fost deja modernizați, 1.200 de kilometri sunt în curs de modernizare, iar alți 1.000 de kilometri se află în faza de pregătire, potrivit profit.ro.

„Avem 587 de kilometri de cale ferată deja modernizată (…). În prezent sunt 1.200 de kilometri de cale ferată în lucru, în modernizare, încă 1.000 în pregătire.

Avem și proiecte de electrificare și suntem (…) pionieri alături de Ministerul Energiei în utilizarea fondului de modernizare pentru electrificarea unor căi ferate, reînnoiri de linii și aici am combinat toate programele de finanțare”, a spus Mariana Ioniță, joi, la evenimentul „Building Our Sustainable Future – Soluții sustenabile pentru mediul construit”.

Te-ar mai putea interesa și: Aktor a început forajul primului tunel de pe tronsonul de cale ferată Brașov – Sighișoara

foto: cale ferată

Ministerul Transporturilor anunță: 1.200 km de cale ferată, în curs de modernizare

Mariana Ioniță a spus că marile programe ale Ministerului Transporturilor se concentrează pe infrastructură și investiții, prioritizând modernizarea căilor ferate.

„În același timp, departamentele din minister specializate în reglementări se ocupă și de ceea ce circulă pe aceste infrastructuri și avem politici publice în sensul reînnorii parcului auto, a reînoirii materialului rulant, digitalizării infrastructurilor existente”, a adăugat Mariana Ioniță.

Pavel-Casian Nițulescu, reprezentant al Ministerului Energiei, a vorbit despre cât de importantă este energia sigură, stabilă, flexibilă și ieftină. El a explicat că eficiența energetică se împarte în trei segmente:

  • industrial
  • transporturi
  • construcții

Pentru clădiri, este foarte important să se folosească materiale eficiente cu consum redus de energie.

Te-ar mai putea interesa și: „Campionat” de întârzieri la CFR. Lista curselor anulate. Multe șine de cale ferată s-au rupt din cauza vremii