Ministrul Cercetării și Digitalizării face demersuri în ceea ce privește introducerea statului român în era digitală a serviciilor. Modul în care tehnologia se dezvoltă în ultimul timp ste incredibil, dat fiind faptul că, de acum, patru dintre serviciile de stare civilă, mai exact, naștere, căsătorie, divorț și deces, vor putea fi accesate cu doar un click, după cum a aunțat Ministrul Cercetării și Digitalizării, conform mediafax.
„Patru dintre serviciile de stare civilă vor fi la un click distanță: naștere, căsătorie, divorț și deces. Asta datorită primului proiect de anvergură în dezvoltarea serviciilor de e-guvernare, finalizat de Ministerul Afacerilor Interne, alături de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Autoritatea pentru Digitalizarea României și Serviciul de Telecomunicații Speciale. Proiectul SIIEASC se încheie azi, însă el este fundamentul parteneriatului de lungă durată între MCID și MAI, pentru care îi mulțumesc domnului viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu. Acest parteneriat va face viața românilor din țară și din diaspora mai ușoară.”, a declarat Bogdan Ivan, potrivit Stiripesurse.ro.
Citește mai multe despre: Digitalizarea poate contribui la evoluția economică a României! Bogdan Gruia, Ministrul Digitalizării, declară că este un moment favorabil!
Bogdan Ivan, Ministru Cercetării, a anunțat că aceste servicii sunt primordiale și sunt necesare a fi accesibile cu un click, mai ales că foarte multe servicii sunt disponibile online. De asemenea, acesta a irmat că MAI gestionează, de cele mai multe ori, cele mai accesate evenimente deviață de către români.
„4 dintre ele – nașterea, căsătoria, divorțul și decesul – au fost digitalizate prin acest proiect. Concret, a fost dezvoltat un sistem informatic de administrare a fluxurilor operaționale și a serviciilor de stare civilă și au fost transpuse în format digital peste 68 de milioane de acte de stare civilă, emise în ultimii 100 de ani. Felicitările mele merg către domnul chestor Cătălin Giulescu, managerul proiectului și către echipa de implementare, care au lucrat susținut pentru a construi unul din pilonii digitalizării sectorului public. â
Serviciile publice digitale sunt viitorul administrației din România, iar pașii pe care îi avem de făcut sunt clari. Digitizarea documentelor, optimizarea fluxurilor de lucru, interconectarea bazelor de date și livrarea de servicii publice electronice vor aduce administrația aproape de fiecare român! Împreună suntem mai puternici.”, a concluzionat Bogdan Ivan, potrivit celor citate.
Citește mai multe despre: România primește 400 de milioane de euro pentru digitalizarea serviciilor de sănătate. Anunțul ministrului Sănătății