- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja: În România zilelor noastre, peste 5.400 de gospodării nu au acces la electricitate

08 Aug, 12:11 • Andrei Alina
Ministerul Energiei, alături de Asociația Eos D’Art, anunță lansarea înscrierilor pentru Crosul Energiei – ENERGIE PENTRU TOȚI, un eveniment sportiv dedicat întregii comunități, care va avea loc pe data de 29 septembrie 2024, la Arena Națională. Sebastian Burduja îndeamnă românii să participe la cros pentru că ”niciun copil nu trebuie să mai învețe la lumina lumânării în România”.
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja: În România zilelor noastre, peste 5.400 de gospodării nu au acces la electricitate

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a recunoscut că, în anul 2024, există peste 5.400 de gospodării care nu au acces la energie electrică, motiv pentru care a creat „Crosul Energiei – Energie pentru Toți”.

”Potrivit Registrului Electronic Național al Gospodăriilor fără Energie Electrică din România, peste 5.400 de gospodării din țara noastră nu au acces la energie electrică, vorbim de peste 11.600 de persoane, dintre care peste 4.700 sunt copii de până în 18 ani. Aceste familii, din păcate, nu pot aprinde un bec în casă,  nu pot avea un frigider sau o mașină de spălat.

Citește și: România va avea prima clădire încălzită cu energie telurică. Investiția record va aduce mii de angajați

Sărăcia energetică este o problemă reală cu care se confruntă mulți dintre români, mai ales în zonele montane izolate. Mi-am asumat deja public, alături de Asociația Energia Inteligentă, că voi susține toate proiectele care vizează combaterea sărăciei energetice.

Prin Crosul Energiei, fiecare dintre noi avem oportunitatea de a contribui la rezolvarea acestei probleme, aducând lumina în casele celor care au nevoie. Niciun copil nu trebuie să mai învețe la lumina lumânării în România! Vă invit pe toți să participați la acest eveniment, indiferent de vârstă sau pregătire fizică. Alături, putem face o diferență semnificativă în viața celor care au nevoie”, a declarat Ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Citește și: Triplă creștere a energiei electrice în România. A ajuns la 4.551 lei pe MWh

 

Cum poți participa la Crosul Energiei – ENERGIE PENTRU TOȚI

  • Banii strânși din taxele de înscriere vor fi donați către Asociația Energia Inteligentă pentru a finanța proiecte de electrificare a gospodăriilor din zonele montane izolate.
  • Crosul este deschis tuturor categoriilor de vârstă, de la copii la seniori.
  • Pe lângă cursă, vă așteptăm cu muzică și multe alte surprize.
  • Alergarea este benefică pentru sănătate și un mod plăcut de a petrece timpul liber.

Probe, înscriere și taxe?

–        Cursă de 3km (trei ture de traseu)

–        Cursă de 5km (cinci ture de traseu)

Înscrierile se fac online, pe site-ul oficial al evenimentului – https://eosdart.ro/cros-energie/

Taxa de participare este de 120 de lei pentru adulți, 75 de lei pentru adolescenți (Suma integrală va fi donată proiectului Energie pentru Viață, realizat de Asociația Energia Inteligentă)