- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Muncii aruncă bomba: Recalcularea pensiilor scoate la iveală beneficii nejustificate. Românii nemulțumiți, în șoc!

02 Sep, 08:33 • Bugiu ⁠Ana Maria
Recalcularea pensiilor a venit cu multe greșeli, iar ministrul Muncii vine cu explicații. Aproape 200.000 de pensionari nu vor avea majorări ale pensiilor.
Ministrul Muncii aruncă bomba: Recalcularea pensiilor scoate la iveală beneficii nejustificate. Românii nemulțumiți, în șoc!

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, susține că legea pentru recalcularea pensiilor este corectă și echitabilă, având în vedere că pensiile vor fi raportate la contribuțiile individuale, indiferent de momentul ieșirii la pensie.

Simona Bucura-Oprescu a explicat, la România TV, că majoritatea pensionarilor vor beneficia de creșteri ale pensiilor, în urma acestei recalculări. Aproape 200.000 de pensionari nu vor avea majorări ale pensiilor.

Te-ar putea interesa și: Bani grei pentru un stagiu mic. Recalcularea pensiilor aduce sume uriașe după doar 18 ani de contribuții

foto: recalcularea pensiilor

Ministrul Muncii aruncă bomba: Recalcularea pensiilor scoate la iveală beneficii nejustificate. Românii nemulțumiți, în șoc!

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a afirmat că noua lege a pensiilor este bună și că majoritatea românilor vor fi mulțumiți, deoarece pensiile recalculate vor începe să fie acordate începând de mâine.

Ea a subliniat că peste 3,8 milioane de pensionari vor beneficia de majorări, iar aproximativ 200.000 de pensionari vor rămâne la aceeași sumă, fără să piardă bani. Bucura-Oprescu a menționat că sistemul actual elimină inechitățile cauzate de indicele de corecție, care a fost eliminat, aducând mai mult echilibru între pensionari.

De asemenea, ministrul a recunoscut că au existat probleme de comunicare privind avantajele legii și că este important ca fiecare cetățean să simtă corectitudine în sistemul de pensii.

”Legea este buna. Cred ca romanii sunt multumiti, cu atat mai mult cu cat de maine vor incepe sa primeasca pensiile recalculate.

Din pacate nu auzim prea des si vocea celor multumiti. Poate nici noi nu am comunicat destul.

De ani de zile s-a spus ca vrem pensii care sa fie raportate la cat am contribuit, indiferent de momentul in acre am ajuns la pensie. Avem peste 3,8 milioane de pensionari care, datorita recalcularii, au primit mariri ale pensiilor.

Da, avem si circa 200.000 de pensionari care raman la aceeasi suma, dar nimeni nu pierde.

In cazul acestor romani, ei au avut beneficii suplimentare fata de romanii care au muncit si au contribuit la fel ca si ei.

Este incorect fata de romanii care au iesit la pensie pe legi mai vechi, ca cei care au iesit dupa 2010 sa aiba indice de corectie. Pe noua lege nu mai avem acest indice, astfel ca suntem intr-o zona de echilibru. Fiecare ne dorim dreptate si corectitudine in calitatea de asigurat”, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Te-ar putea interesa și: Sumă colosală în fondurile de pensii private! Activele depășesc 140 de miliarde de lei