- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Muncii: „Nicio pensie sub 3000 de lei nu va mai fi impozitată”. Mii de români vor fi scutiți de acești bani

27 Aug, 11:37 • Bugiu ⁠Ana Maria
Simona Bucura-Oprescu a anunțat că pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate. Decizia a fost luată după controversele legate de creșterea pensiilor.
Ministrul Muncii: „Nicio pensie sub 3000 de lei nu va mai fi impozitată”. Mii de români vor fi scutiți de acești bani

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a declarat, luni seară, la Realitatea Plus, că nicio pensie mai mică de 3000 de lei nu va mai fi impozitată, după controversele legate de creșterea pensiilor, informează economedia.ro.

„Am decis ca începând cu 1 octombrie, de ziua persoanelor vârstnice, nicio pensie sub 3000 de lei nu va mai fi impozitată”, a declarat ministrul Muncii, Simona bucura-Oprescu.

Pragul de 3000 de lei este doar pentru sistemul public de pensii, a mai transmis aceasta.

Te-ar putea interesa și: Surpriză de la Guvern. E o vestă extraordinară pentru românii cu pensii sub 3.000 de lei

foto: pensie neimpozitată

Ministrul Muncii: „Nicio pensie sub 3000 de lei nu va mai fi impozitată”. Mii de români vor fi scutiți de acești bani

În altă ordine de idei, trebuie menționat că pe lângă contribuția la fondul public de pensii, toți angajații contribuie și la pilonul II de pensii, acest fond fiind administrat privat.

Atunci când oamenii aleg să se pensioneze, ei au acces la toți banii pe care i-a acumulat la pilonul II de pensii și pot decide dacă vor să încaseze banii într-o singură tranșă sau în mai multe tranșe, oferite lunar.

Pentru această situație se aplică același prag de impozitare, la fel pentru pensia încasată din fondul public, unde suma care depășește pragul de 2.000 de lei, din fiecare tranșă, este impozitată cu 10%.

Pentru a înțelege mai bine contextul, Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat că Ministerul Muncii va trimite câte o scrisoare pe fiecare categorie socio-profesională, în care va explica și clarifica suspiciunile, problemele și confuziile legate de „imperfecțiunile legii”.

„Nicio pensie nu scade. Haideți să vedem exact unde sunt imperfecțiunile legii, asta am dat. Până atunci se va trimite pe fiecare categorie socio-profesională o scrisoare din partea Ministerului Muncii, se lucrează la ea și pe urmă trebuie să modificăm.

Dar suntem într-o zonă, din punctul meu de vedere, relaxată, pentru că nimeni nu a pierdut niciun ban”, a afirmat premierul Ciolacu.

Te-ar putea interesa și: Fără angajați, fără pensii. Avertisment dur: România e în fața unei crize iminente