- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Muncii, semnal de alarmă pentru românii care muncesc fără să-și declare toate veniturile. „Dacă ai acceptat asta, înseamnă că ai acceptat un compromis cu privire la pensia ta”

03 Jun, 08:34 • Fundeanu Madalina
Ministrul Muncii lansează un avertismnet pentru muncitorii care nu-și declară veniturile. Riscurile la care se supun cei care fac acest lucru!
Ministrul Muncii, semnal de alarmă pentru românii care muncesc fără să-și declare toate veniturile. „Dacă ai acceptat asta, înseamnă că ai acceptat un compromis cu privire la pensia ta”

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, transmite un avertisment către muncitorii români și le recomandă să nu accepte să muncească fără ca toate veniturile lor să fie declarate şi taxate. Aceasta a explicat că persoaele care acceptă acest compromis, acceptă şi că vor avea pensii mai mici, conform declarațiilor făcute de ministru în cadrul unei emisiuni transmise de România TV.

Ministrul Muncii, avertisment pentru muncitorii care nu-și declară veniturile. Riscurile la care se supun cei care fac acest lucru

„Românii să nu accepte să lucreze fără toate veniturile declarate, fiindcă dacă ai acceptat asta înseamnă că ai acceptat un compromis şi cu privire la pensia ta. Este foarte important ca românii să înţeleagă că fiecare tip de venit, dacă este purtător de contribuţii de asigurări sociale, înseamnă că vei avea şi o pensie mai mare şi trebuie de fiecare dată să fie atenţi la acest aspect”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, duminică seară.

Ministrul Muncii a mai adus în discuție și că noua lege a pensiilor recunoaşte sporurile nepermanente, al treisprezecelea salariu, acordul global „astfel încât toate veniturile purtătoare de contribuţii de asigurări sociale să fie luate în calcul” în momentul în care sunt stabilite punctele de contributivitate folosite la calcularea pensiilor.

Ai mai putea citi și: Mai mulți bani pe card pentru o categorie de pensionari în 2024. Decizia crucială pentru milioane de români

pensii, Ministrul Muncii
pensii, Ministrul Muncii

De asemenea, minsitrul Muncii a subliniat faptul că nicio pensie nu va scădea în urma recalculării. Simona Bucura-Oprescu îi asigură pe români că procesul va fi finalizat la timp.

„Este foarte important ca românii să știe că nicio pensie nu scade, în urma recalculării avem în mod explicit atât în lege, cât și în norme stipulat acest aspect, se păstrează cuantumul cel mai favorabil.

Sigur, avem totalul punctelor acumulate, formate din totalul punctelor cumulative, asimilate și totoalul punctelor de stabilitate și toate celelalte date necesare pentru a vedea toată trasabilitatea legată de pensia fiecărui român.

Aș vrea să mai subliniez ceva aici, fiindcă fac foarte mult teren și constat că deși lucrurile sunt clare încă românii sunt neîncrezători. Este foarte important să știe că banii sunt în buget, atât pentru majorarea care a fost făcută de la 1 ianuarie, cât și pentru recalculare, în urma căreia vor avea pensiile recalculate din septembrie.

Este foarte important ca românii să știe că de toate aceste beneficii vor beneficia cu toții și că lucrurile sunt foarte clare și suntem în dispozitiv astfel încât toate acestea, deși este foarte complicat, să știți că colegii de la casele de pensii fac eforturi mari, dar îi asigur pe toți românii că vom fi cu toate la timp și cu toate bine”, a mai declarat Ministrul Muncii.

Vezi și: Categoria de profesori care va primi bani în plus la salariu. Ministrul Educației: „Propunem o majorare de aproximativ 25%”