- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Minivacanță Rusalii 2024. Oferte speciale în zona montană pentru români. Cât costă un scrut sejur în cele mai căutate stațiuni

22 Jun, 16:17 • Alexe Raluca
Românii se pregătesc de minivacanța de Rusalii, prilej în care vor da iama în stațiunile de la munte și de pe litoral. Iar dacă la mare știm deja că prețurile s-au majorat față de anul trecut destul de mult, haideți să aflăm cât costă să te cazezi într-o stațiune montană în aceeași perioadă!
Minivacanță Rusalii 2024. Oferte speciale în zona montană pentru români. Cât costă un scrut sejur în cele mai căutate stațiuni

Mii de turiști sunt așteptați să se distreze în cele câteva zile libere cu ocazia Rusaliilor. Dacă în mod normal, prețurile ar fi cu mult peste media cunoscută, în această perioadă hotelierii au decis să îi întâmpine pe musafiri cu oferte speciale.

Citește și: Câte zile libere au românii de Rusalii în 2024! Cine sunt angajații care pot beneficia de ele

Oferte speciale în zona montană pentru români de Rusalii

Românii sunt așteptați cu oferte de neratat de Rusalii. În Poiana Brașov, la o pensiune de două stele, prețurile pentru doi adulți pornesc de la 310 de lei pe noapte, fără mic dejun, iar la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, prețurile încep de la 270 de lei pe noapte.

În Sinaia, prețurile oscilează. La un hotel de patru stele, prețul pornește, cu oferta de preț inclusă, de la 266 de lei, iar la cele de cinci stele, cu mic dejun inclus, de la 400 de lei pe noapte, potrivit Booking.com.

Dacă vreți ceva mai aprte, în Apuseni prețurile sunt chiar mai măricele. Pentru o noapte la un hotel de patru stele va trebui să scoateți din buzunar sume cuprinse între 300 și 500 de lei, în funcție de cerințe. Unele cazări, de trei stele, costă peste 700 de lei. Interesant este că majoritatea camerelor s-au ocupat deja iar locurile disponibile sunt cu adevărat limitate.

Vremea la munte de Rusalii

Meteorologii anunță o vreme în general plăcută, cu variații ale temperaturilor în funcție de regiune. În zonele montane, temperaturile vor fi mai răcoroase, cu maxime de 20-21°C și minime de 18°C. Se preconizează ca după-amiezile să fie mai instabile, cu posibile averse​.

În București, cerul va fi însorit, iar temperaturile maxime vor ajunge la 34 de grade Celsius. De asemenea, minimele vor fi cuprinse între 18 și 19 grade, iar specialiștii anunță că în weekend-ul Rusaliilor nu va ploua în Capitală.

Inspectoratul Teritorial de Muncă reaminteşte agenţilor economici că prima şi a doua zi de Rusalii sunt decretate prin lege ca zile libere.

Citește și: Cât costă un sejur în mini-vacanța de Rusalii la Marea Neagră? Bulgarii vin cu oferte și cu 25% mai mici decât românii