- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mircea Fechet, alarmat de viiturile din Galați: „Este un bilanț tragic” | Cel puțin cinci oameni au murit

14 Sep, 12:38 • Preda Silvia
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, s-a dus, sâmbătă, în localitățile din Galați afectate de inundații, acolo unde sute de persoane au fost evacuate din case.
Mircea Fechet, alarmat de viiturile din Galați: „Este un bilanț tragic” | Cel puțin cinci oameni au murit

În Galați a fost cod roşu de fenomene extreme de viituri, torenţi, depăşiri ale cotelor de pericol pe râul Prut şi râul Corozel. Două baraje piscicole din Galați au cedat, iar ministrul Mediului, Mircea Fechet, transmite că autoritățile evaluează situația de la fața locului, informează Digi24.

Sunt în drum spre Galați în acest moment și încerc să găsesc o cale pentru a putea ajunge la Galați. Încă sunt în discuții cu colegii mei la momentul acesta și cu celelalte instituții. Ar trebui să spun că și în lipsa mea, toți oamenii care participă la înlăturarea pericolelor își fac treaba în fiecare secundă, așa cum au făcut-o și până acum. Cred că e bine să merg și atunci când avem situații neplăcute.

Ne coordonăm cu administrațiile publice, cu departamentul pentru situații de urgență, cu prefectura și cu celelalte instituții, așa cum am anunțat încă de ieri de la ora 12 când am convocat comitetul de urgență”, a spus ministrul Mediului, sâmbătă, în direct la Digi24.

Două baraje piscicole din Galați au cedat, a declarat ministrul.

Citește și: Mircea Fechet, ministrul Mediului, este îngrijorat din cauza resurselor de apă. Anunțul care va liniști populația

Da, este vorba despre niște amenajări private. Ele nu sunt în administrarea Apelor Române, nu avem o evaluare despre ele încă, dar despre una dintre ele pot să vă spun că nu va afecta în vreun fel nicio gospodărie pentru că apa din amenajarea respectivă nu ajunge la casele oamenilor”, a mai spus Mircea Fechet.

Mircea Fechet merge în localitățile din Galați afectate de inundații

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, se află în drum spre Galați
Inundații în Galați

Cinci persoane au murit în Galați din cauza viiturii. Potrivit ministrului Mediului, este un bilanț tragic.

Cei de la Apele Române sunt prezenți la fața locului cu utilaje cu bărci de salvare. Sunt sprijiniți și de colegii lor din alte județe, a spus ministrul Mediului.

Localităţile afectate de viituri şi inundaţii sunt Pechea, Costache Negri, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Tudor Vladimirescu, Corni, Băneasa, Suceveni, Vârlezi, Cudalbi, Bereşti Meria şi Mândreşti.

În localitatea Cudalbi, situaţia este deosebit de gravă, apa atingând o înălţime de aproximativ 1,5 metri.

Vezi și: Ministrul Mircea Fechet: În același timp avem și secetă profundă, și cod roșu de ploi