Bucovina are o nouă atracție pentru turiștii care o aleg pentru a se relaxa în această perioadă a anului. După cum notează Cancan, cei care vizitează zona se vor putea bucura de extinderea rutei pe care o are mocănița Huțulca cu cinci kilometri, până la Mănăstirea Moldovița. O veste pe care turiștii din România, dar și din afara țării au primit-o cu entuziasm.
Noua linie ferată pentru mocăniță, care a fost extinsă cu peste 5 km, va lega comunele Vatra Moldoviței și Moldovița, oferind un traseu ce va fi deschis traficului începând cu ora 11:00. Evenimentul inaugural va fi sărbătorit printr-o ceremonie oficială ce va reuni inițiatorii proiectului, oficialități locale și pasionați ai pitorescului trenuleț de munte.
După cum au transmis cei care administrează afacerea , preţul unui bilet începe de la 30 până la 60 de lei pentru adulţi şi 20 sau 30 de lei pentru copii.
Mocănița care trece prin comunele Moldovița și Vatra Moldoviței are un sistem de circulație sincronizat, oferindu-le turiștilor posibilitatea de a parcurge întreg traseul fără întârzieri inutile. În plus, compania care administrează mocănița vine cu o altă veste bună pentru turiști. Mai exact, se va încerca tracțiunea trenurilor pe ambele linii folosind locomotive cu abur. Din primăvară, pentru a reduce poluarea și a menține prețurile, locomotivele cu abur vor fi adaptate pentru a funcționa și cu combustibil lichid.
Citește și: Bate vântul pe litoral de 1 mai și Paște. Realitatea este sub celor 100.000 de turiști anunțați
Turiștii sunt atrași de experiența călătoriei cu mocănița. Această locomotivă cu abur, ce parcurge peisaje pitorești și trasee încântătoare, oferă o incursiune într-o epocă demult apusă, redând farmecul și romantismul căilor ferate vechi. Pentru mulți călători, reprezintă o oportunitate de a gusta nostalgia și autenticitatea călătoriilor feroviare de altădată, iar această atracție este cu siguranță una dintre cele mai apreciate în Bucovina și nu numai.
„Este ceva de nepomenit. Suntem din Belgia şi o dată pe an venim în ţară, în România, facem o plimbare. Sincer, sunt aşa de bucuros că am parte de această experienţă cu Mocăniţa”, a declarat un turist.
„Peisajul este extraordinar. Mi-aş fi dorit să fie mai însorit astăzi. Mocăniţa Huţulca a fost dată în folosinţă în anul 1888 pentru a transporta lemne din pădure”, au mai spus turiștii.
Citește și: Locația din România în care turiștii aleg să plece de 1 Mai și de Paște. Peisajele sunt superbe