- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Modelul occidental reflectat într-o comună românească. Ce idee au implementat românii după un schimb de experiență în Franța!

02 Nov, 20:50 • Oprea Alina
Occidentul se reflectă încet-încet și în România! După un schimb de experiență, o echipă de consilieri români au preluat o idee ingenioasă de-a francezilor, construirea unui patinoar într-o comună din județul Mureș!
Modelul occidental reflectat într-o comună românească. Ce idee au implementat românii după un schimb de experiență în Franța!

Patinoarul care a fost construit după modelul occidentului a costat 120.000 de euro, iar această idee a fost preluată de la francezi, atunci când consilierii români din județul Mureș au fost într-un schimb de experiență. Aceștia au rămas plăcut surprinși de modul în care francezii își petrec timpul liber în Franța și s-au gândit că ar fi timpul pentru o schimbare. Comuna în care aceștia au implementat această idee are 1.800 de locuitori, aproximativ.

Citește mai multe despre: Probleme mari în Franța! Deși este a doua cea mai mare economie europeană, Franța întâmpină dificultăți în atingerea țintei de deficit

Patinoar Occident
Patinoar Occident

Patinoar după modelul Occidentului!

Patinoarul a fost construit în comuna Rușii Munți, din județul Mureș. Această idee a venit în momentul în care mai multe consiliere locale, care sunt și cadre didactice, au mers într-un schimb de experiență în Franța, iar aceștia au experiemntat foarte multe lucruri noi în statul francez. Au avut ocazia să vadă cum este cultura gastronomică, ce anume fac oamenii în timpul liber, cum se îmbracă, cum este stilul lor de viață, dar și cum se comportă aceștia.

Consilierii au fost foarte impresionați de activitățile pecare francezii le fac în timpul liber, iar patinoarul a fost unul dintre lucrurile care a intrat în atenția românilor. Chiar dacă e mijlocul verii, patinoarul poate fi dat în folosință. Astfel, au ajuns la concluzia că și ei trebuie să aibă unul, potrivit celor furnizate de Antena3.

Primăria a venit cu adăugiri cu privire la investiția de 120.000 de euro, iar instituția a declarat că a fost posibilă datorită vânzării lemnului exploatat în pădurile pe care le are în proprietate. La câteva luni de la demararea proiectului, primii locuitori au putut să se bucure de acest patinoar.

Comuna are în proprietatea sa 4.300 de hectare de pădure, iar vânzarea lemnuluii încasează, aproximativ, 800.000 de euro în fiecare an. Dat fiind faptul că încasările sunt grandioase, Primăria a hotărât că investiția pentru acest patinoar nu mai pare imposibilă, astfel că au demarat lucrările de îndată. Costul copiilor care vor să patineze este de 15 lei, iar pentru adulți este 100 de lei, în preț fiind incluse și patinele.

Comuna Rușii Munți vrea model Occidental
Comuna Rușii Munți vrea model Occidental

Citește mai multe despre: Doi hoţi români au furat 80.000 de euro din mai multe bancomate din Franţa. „Metoda furculiţei” i-a şocat chiar şi pe poliţişti