- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Modificări în Codul Rutier 2024. Se cer restricții dure pentru acești șoferi!

14 Aug, 22:08 • Preda Silvia
Codul Rutier ar putea fi din nou schimbat în acest an. Parlamentarii propun reguli mai dure pentru tinerii șoferi.
Modificări în Codul Rutier 2024. Se cer restricții dure pentru acești șoferi!

Parlamentarii dezbat mai multe modificări la Codul Rutier, cu scopul reducerii numărului de accidente, informează Antena 3 CNN.

Cele mai multe accidente produse pe șoselele din țara noastră au fost din cauza vitezei. În primele șapte luni ale acestui an, 148 de persoane au murit și peste 300 au fost grav rănite în accidente de circulație.

În Camera Deputaţilor se află în dezbatere un proiect de lege prin care parlamentarii speră că numărul accidentelor provocate de viteză va scădea. Una dintre modificările la Codul Rutier prevede ca tinerii sub 21 de ani să nu mai conducă maşini cu mai mult de 100 de cai putere.

Citește și: Cine produce cele mai multe accidente rutiere în București. Cum se diferențiază șoferii din Capitală de restul țării

Creşterea numărului de ore făcute la şcoala de şoferi sau înmulţirea radarelor de pe şosele sunt alte modificări.

Codul rutier ar putea fi din nou modificat

mașini
Codul rutier s-ar putea modifica din nou

Tinerii până în 25 de ani produc mai multe accidente decât cealaltă categorie de posesori de permis. Aici vorbim de iresponsabilitate, de imaturitate, de aspecte care țin de educație”, a declarat Cătălin Codescu, președinte AVAC.

O altă modificare ar da posibilitatea tinerilor să îşi ia permisul de la 17 ani, însă aceştia vor putea conduce doar însoţiţi de o persoană care are peste 10 ani experienţă.

Senzori pentru limitarea vitezei

Uniunea Europeană a decis că toate mașinile care vor ieși din fabricile europene începând din această vară vor fi dotate cu senzori pentru limitarea vitezei.

Vezi și: UE impune limitator de viteză pentru mașini! Cine sunt cei vizați de noua lege începând cu iulie 2024