- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Modul inedit în care Primăria Sibiu scoate la vânzare mașinile abandonate. Cine poate participa la această licitație

11 May, 09:27 • Adrian Popovici
Primăria Sibiu scoate la vânzare o serie de mașini abandonate pe străzile orașului și care după ce au fost ridicate au intrat în proprietatea sa.
Modul inedit în care Primăria Sibiu scoate la vânzare mașinile abandonate. Cine poate participa la această licitație

Primăria Sibiu vine cu o inițiativă inedită prin care vrea să scape de mașinile fără stăpân sau care au fost abandonate pe străzile orașului: vânzarea la kilogram. Mai exact, autoritățile locale prin intermediul Serviciului Public Salubrizare, Protecţia Mediului şi Administrarea Domeniului Public, anunță o nouă licitație pentru valorificarea a 20 de vehicule abandonate sau fără stăpân. Evenimentul va avea loc în data de 27 mai 2024, ora 12:00, la sediul din Piaţa Mică, nr. 22, după cum transmite instituția pe site-ul său.

Potrivit anunțului oficial, licitația organizată de Primăria Sibiu va avea un preț de pornire de 1,20 lei/kg, iar ofertele sub acest prag nu vor fi luate în considerare. Procedura este deschisă operatorilor economici cu autorizație de mediu pentru colectarea și tratarea vehiculelor scoase din uz. Aceștia sunt invitați să depună documentele necesare și să achite taxele specificate în caietul de sarcini până la data de 24 mai 2024, ora 15:00.

Caietul de sarcini poate fi obținut de către cei interesați de la Primăria Sibiu, iar autovehiculele pot fi inspectate în zilele de 15 și 16 mai 2024, între orele 12:00 și 13:00, cu condiția anunțării cu 24 de ore înainte. Licitația propriu-zisă va avea loc pe data de 27 mai, iar rezultatele vor fi afișate pe 29 mai 2024.

O mașină abandonată ridicată de pe străzi de Primăria Sibiu
O mașină abandonată ridicată de pe străzi de Primăria Sibiu

Te-ar putea interesa și: ANAF scoate la licitație un Audi A5 din 2018. Cât cere instituția pentru mașina scoasă pentru a treia oară la vânzare

Aceasta nu este prima dată când Primăria Sibiu apelează la această metodă

În cazul în care nu vor fi primite oferte până la termenul inițial, Primăria Sibiu va procedura de licitație, iar noi termene vor fi stabilite pentru depunerea și deschiderea ofertelor, respectiv afișarea rezultatelor. Contestațiile vor putea fi depuse până pe 30 mai 2024, iar în cazul prelungirii termenului, până pe 10 iunie 2024.

Aceasta nu este prima dată când Primăria Sibiu organizează o astfel de licitație. În urmă cu o lună, administrația locală a ridicat de pe domeniul public patru mașini considerate fără stăpân. Este vorba despre un BMW X3, un Peugeot 407, un Opel Astra și o Dacia Papuc. Proprietarii acestor vehicule au avut obligaţia de a le revendica în termen de 5 zile de la apariţia anunţului publicat de administrația locală, în caz contrar acestea urmând să fie declarate „fără stăpân” şi trecute în proprietatea municipiului Sibiu.

Anul trecut, Primăria Sibiu a scos la vânzare 16 mașini abandonate, tot la același preț de 1,20 lei/kg.

Citește și: Consiliul Fiscal cere o taxă auto mai mare pentru maşinile vechi. Impozitul creşte cu 1.100 de lei în 2024