- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Moment colosal în infrastructura din România. Se deschide circulația pe cel mai nou nod rutier dintre două autostrăzi

30 Jul, 11:29 • Bumbeneci Diana
Se fac pregătiri intense pentru deschiderea circulației pe cel mai nou nod rutier dintre două autostrăzi din România. Imagini de la fața locului.
Moment colosal în infrastructura din România. Se deschide circulația pe cel mai nou nod rutier dintre două autostrăzi

Românii vor putea circula pe un nou nod rutier dintre două autostrăzi importante. Lucrările pentru ultimii kilometri ai lotului Glina – Vidra (16,93 kilometri) din Autostrada Bucureștiului se apropie de final, termenul de deschidere fiind chiar pe 31 iulie, anunță CNAIR.

Se deschide circulația pe cel mai nou nod rutier dintre două autostrăzi

Autoritățile anunțau recent un ritm bun de lucru pe ultimii 10 km ai lotului 1 (Glina -Vidra) ai A0 Sud. În aceste condiții, luna viitoare se va putea circula și pe sectorul de autostradă cuprins între DN4 și A2 (Autostrada Soarelui).

Constructorul turc (Alsim Alarko) al lotului 1 (16,93 km) lucrează acum la:

– montarea parapetului pe bretelele care asigură accesul în și din A2,

– așternere balast stabilizat pe calea 1 în zona km 55+500 (ultimul sector pe care mai trebuie executată acest tip de lucrare),

– executare rosturi de dilatație pe pasajul care traversează A2.

Citește și: Vestea momentului despre cea mai așteptată autostradă din România. Ciolacu și Grindeanu anunță când se va circula pe A7

Lucrări la noul nod rutier
Lucrări la noul nod rutier

După ce lucrările se vor termina, se va putea circula continuu pe autostradă de la intersecția cu DN6 până la Constanța (A0 Sud și A2), pe o lungime de 236 de km.

Lucrări la noul nod rutier
Lucrări la noul nod rutier

Circulația pe Lotul 2 al A0 Sud (#Vidra – Bragadiru) între intersecțiile cu DN6 și DN5 a fost deschisă anul trecut (2023) iar în luna aprilie 2024 a fost deschisă și o secțiune de 7 km din lotul 1, care continuă legătura până la intersecția dintre A0 și DN4.

Lucrări la noul nod rutier
Lucrări la noul nod rutier

Noul nod rutier dintre două autostrăzi din țara noastră, cel dintre Autostrada Bucureștiului – A0 și Autostrada Soarelui – A2, cuprins între DN4 și A2 (circa 10 km) este următorul care va fi dat în trafic pe zona de Sud a Capitalei, estimarea fiind sfârșitul lunii iulie, a fost anunțat anterior.

Stadiul fizic al lucrărilor la lotul 1 al Autostrăzii Bucureștiului – A0 Sud a ajuns la 96,5%, astfel că cel târziu în luna august va fi deschis traficul, până la A2, au anunțat recent autoritățile. Au fost prezentate atunci și imagini de pe șantier.

De curând a fost deschisă circulația pe încă 13 kilometri din semi-inelul sudic al Autostrăzii de Centură a Capitalei (A0), între DN4 Șoseaua Olteniței și DN5 Jilava (Lotul 1 și Lotul 2 al A0 Sud).  Alsim Alarko, constructorul din Turcia care a câștigat lucrările pentru lot a terminat lucrările pe încă 7 km.

În prezent se circulă pe aproximativ jumătate (23,3 km) din cei 52 de km ai semi-inelului sudic al A0, ceea ce permite legături la profil de autostradă între intersecțiile cu DN6, DN5 și DN4. Acest tronson de autostradă permite astfel circulația între DN6 Bragadiru și DN4 Popești-Leordeni la nivel de autostradă, fără să mai tranzităm actuala Centură a Capitalei, ocolind U.A.T.-urile Bragadiru, Cornetu, Măgurele, Jilava, 1 Decembrie, Vidra, Berceni și Popești-Leordeni. Era anunțat că în luna iunie vor fi puși în circulație alți 10 kilometri ai Lotului 1 (Glina- Vidra), ceea ce va permite asigurarea conexiunii cu Autostrada Soarelui (A2).

La scurt timp fost anunțat că se poate circula și pe noul pasaj peste Autostrada Bucureștiului, pe sectorul construit între Glina și Vidra. Lotul 1 al Autostrăzii Bucureștiului – A0 Sud are o lungime de 16,9 km, cuprinsă între localitățile Cernica și Jilava, județul Ilfov”, a spus secretarul de stat Irinel Ionel Scrioșteanu..

Vezi și: Șoferii vor putea circula pe noi kilometri de autostradă! Este vestea cea mare în România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult