- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Motivul pentru care fiecare om va avea un cod QR personalizat! Statul plătește bani grei pentru dezvoltarea aplicației

06 Aug, 21:26 • Cornel Ghimeșan
Fiecare român ar trebui să dispună până în septembrie 2025 de un cod QR personalizat, cu ajutorul căruia poate fi accesat rapid dosarul medical.
Motivul pentru care fiecare om va avea un cod QR personalizat! Statul plătește bani grei pentru dezvoltarea aplicației

Până în luna septembrie a anului 2025, românii ar urma să beneficieze de un card de sănătate virtual, care va fi disponibil prin intermediul unei aplicații unice dezvoltate de stat. Această aplicație, denumită Portalul Digital Unic al României (PDURo), va genera un cod QR personalizat pentru fiecare cetățean, care va putea fi scanat cu telefonul mobil de către medici în cadrul consultațiilor și intervențiilor medicale.

Citește și: Lege nouă pentru românii care stau la casă. Această autorizație este obligatorie dacă vor bani de la stat

În prezent, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, prin intermediul Autorității pentru Digitalizarea României, lucrează la dezvoltarea acestei aplicații. Scopul este de a oferi cetățenilor români acces digital la documentele de identitate și la cardul național de sănătate, prin intermediul telefonului, tabletei sau laptopului.

Pentru realizarea acestui proiect, a fost atribuit un contract în valoare de 20 milioane de euro în luna martie a acestui an, iar implementarea completă a sistemului este așteptată să fie finalizată până în septembrie 2025.

„Echipa care lucrează la aplicația unică a statului a luat în calcul inclusiv crearea în format digital a cardului de sănătate, pentru că sunt costuri incomparabil mai mici decât la emiterea lui fizică, pe de o parte, iar pe de altă parte, pentru a nu crea nevoia de noi investiții în dispozitive care să citească aceste carduri, care să fie incompatibile cu alte dispozitive”, arată ministerul de resort.

Astfel, potrivit sursei citate, „va exista un cod QR care să poată să fie scanat prin aceeași aplicație, pe care s-o aibă medicii pe telefon pentru a simplifica mult mai mult lucrurile”.

Citește și: Este oficial! Catedrala Mânturii Neamului a pus un cod QR deasupra acesteia pentru cei care doresc să facă donații!

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult