- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Motorina se apropie de 8 lei/litru. Preț carburanți 3 octombrie 2023

03 Oct, 11:06 • Andrei Alina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a scumpit marți motorina vândută în stațiile proprii.
Motorina se apropie de 8 lei/litru. Preț carburanți 3 octombrie 2023
Motorina s-a scumpit marți și se apropie de pragul de 8 lei/litru. Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București afișează marți, 3 octombrie 2023, un preț de 7.81 lei pe litru de motorină standard. Benzina standard se vinde marți cu 7,22 lei/litru.
Astfel, benzina este mai ieftină la Petrom cu un ban pe litru, iar motorina costă cu cinci bani pe litru în plus, potrivit Economica.net. Ultima modificare de preț a avut loc chiar luni, 2 octombrie, atunci când benzina s-a ieftinit cu cinci bani pe litru.
Vineri prețul motorinei a crescut cu șapte bani pe litru, iar cel al benzinei a rămas nemodificat. Așadar, după ultimele evoluții ale prețurilor, diferența de preț dintre cei doi carburanți crește până la 59 de bani pe litru.
Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

România NU mai este în topul țărilor cu cei mai ieftini carburanți. Statele unde motorina și benzina sunt mai ieftine

România a ieşit oficial din topul ţărilor cu cei mai ieftini carburanţi. Iată statele cu cel mai accesibil preţ la benzină şi motorină. La noi în ţară, costul mediu al unui litru de benzină ajunge la 1,47 euro în timp ce un litru de motorină costă 1,54 euro.

Citește și: Sorin Grindeanu anunță un pas important pentru Autostrada Unirii. Ministrul Transporturilor confirmă un lot important din A8. „Aici lucrurile sunt închise“

Mai ieftin decât la noi sunt combustibilii din Malta, Polonia și Bulgaria, arată un studiu realizat de Codacons, o organizație neguvernamentală italiană care are ca obiectiv protecția și promovarea drepturilor consumatorilor și ale cetățenilor.