- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Muncitori din afara UE pentru lucrările de termoficare în București. Ce salarii babane se oferă

02 Aug, 10:05 • Bumbeneci Diana
Muncitori aduși din afara UE pentru modernizarea termoficării din București. Ce salarii li se oferă acestora.
Muncitori din afara UE pentru lucrările de termoficare în București. Ce salarii babane se oferă

Compania Municipală Energetica Servicii, controlată de Consiliul General al Municipiului București (CGMB), are în plan să angajeze în perioada următoare un număr mare de muncitori din afara Uniunii Europene pentru lucrări de modernizare la conductele sistemului centralizat de alimentare cu căldură și apă caldă al Capitalei, conform datelor Profit.ro.

Ce salarii babane se oferă muncitorilor de la termoficare

În acest sens, compania vrea să contracteze o firmă specializată în recrutare și plasare de personal. Energetica Servicii are nevoie de 40 de oameni din țări non-UE ″în vederea îndeplinirii/executării în bune condiții și la timp a lucrărilor de modernizare a rețelei de termoficare a Municipiului București″.

Citește și: Ministrul Energiei dă de pământ cu Nicușor Dan. Sebastian Burduja: „Bucureştiul e exemplu de manual de eşec în ceea ce priveşte sistemul de termoficare”

lucrări la rețeaua de termoficare
lucrări la rețeaua de termoficare

Muncitorii vor fi angajați cu contract de muncă pe 12 luni, cu posibilitate de prelungire. Perioada de probă va fi de 1 lună. Salariile brute lunare oferite pornesc de la 6.571 lei pentru sudori, 5.520 lei pentru instalatori și lăcătuși mecanici, respectiv 5.290 lei pentru muncitori necalificați, putând crește în funcție de calificarea și experiența fiecărui lucrător.

Celor angajați li se va oferi cazare, plus transport la și de la locul de muncă. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat în prima parte a lunii darea în exploatare a încă 1,75 kilometri de conductă nouă de termoficare de către Compania Municipală Energetica Servicii. În mai, fuseseră anunțate șantiere noi de aproape 15 kilometri.

Mai poți citi: Sute de blocuri din București rămân fără apă caldă. Lista zonelor afectate

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult