Muștarul vândut în România conține foarte puține boabe de muștar. Astfel, produsele care conțin până la 6 E-uri ar avea un conținut de doar 10% boabe de muștar și până la 6.5 grame de sare, potrivit profit.ro.
Recent, reprezentanții InfoCons au dezvăluit că au realizat un studiu amplu asupra tuturor tipurilor de muștar care se regăsesc pe piața din România.
Deși, boabele, semințele sau făina de muștar sunt ingrediente principale în acest produs, ele se găsesc într-o proporție de 10, până la 55%.
Astfel, în urma acestui studiu, specialiștii au descoperit următorul procentaj:
De asemenea, studiul arată că făina de muștar se găsește într-o proporție și mai mică comparativ cu boabele, astfel că 0,27% au 20% făină de muștar, iar 0,01% au în componență doar 10% făină de muștar. În cazul a 37% dintre sortimentele analizate, acestea nu au menționat nimic despre proveniența ingredientului principal.
Mai mult, aditivii alimentari sunt regăsiți în 88% dintre produsele studiate, iar numărul de E-uri variază între zero și șase astfel:
Totodată, studiul InfoCons, mai arată că 59.09% dintre produsele studiate au avut în componență caroteni / beta-caroten (E160a). Guma xantan (E415) se găsește în componența a 32,95% dintre produsele studiate. 23.86% din muștarul care se vinde în România conține acid citric (E330) și 23.86% au avut în componență riboflavina (E101).
De asemenea, aromele precum miere, hrean sau mărar se găsesc într-o porție de 100 de grame, în proporție de 0.1% și 15%.
Citește și Bomboanele de Crăciun conțin 3 aditivi alimentari care îți pun sănătatea în pericol