Urșii apar seară de seară în Poiana Brașov și turiștii aleargă și se adăpostesc unde găsesc o ușă deschisă, scrie Rador.
Hotelierii spun că au atras atenţia autorităților în repetate rânduri însă nu au fost luate măsurile care se impun iar situația s-a agravat.
Urșii din Poiana Brașov s-au obișnuit să caute mâncare în jurul gospodăriilor, hotelurilor și restaurantelor și nimeni nu face nimic.
„Este o situaţie care s-a agravat. Numărul lor este destul de mare, pentru că s-au obișnuit să se hrănească în jurul gospodăriilor, hotelurilor, restaurantelor, și atunci devin ai casei.
Nu ne mai întâlnim cu câini pe stradă, căini nu mai avem, cred că și asta este o problemă, dăm nas în nas cu urșii, începând de la ora 8:00 -9:00, plimbându-ne pe stradă; turiștii aleargă și se adăpostesc unde găsesc o ușă deschisă.
Citește și: Urșii pot fi vânați din nou. Anunțul făcut de Tanczos Barna: „După opt ani, putem salva vieți”
Se întâmplă, și nu e normal, nu reacționează nimeni. Sunt câțiva urşi în poiană care își fac veacul pe acolo și se plimbă superrelaxaţi, pentru că noi fugim de ei, în loc să îi gonim cumva”, a spus Roxana Cojocea, preşedinta Asociaţiei Patronale de Turism din Poiana Braşov.
Radio România Braşov FM informează că urşii sunt văzuți tot mai des şi pe traseele turistice de pe Tâmpa, dar nu mai sunt atât de prezenţi în cartierul Răcădău.
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luna trecută, legea care vizează măsuri de gestionare a populaţiei de urşi.
Legea stabileşte că, în vederea prevenirii atacurilor de urs asupra populaţiei umane şi a pagubelor materiale produse de aceste animale, pentru anul 2024 se aprobă recoltarea unui număr de 426 de exemplare de urs brun, care reprezintă nivel de prevenţie la nivel naţional, şi a unui număr de 55 exemplare de urs brun, care reprezintă nivelul de intervenţie la nivel naţional.
Vezi și: Cum să te ferești de urs. Câteva reguli simple îți pot salva viața