Oamenii aflați în subordinea lui Horia Constantinescu au constatat că existau neconcordanțe grave între gramajele trecute în meniu și cele ale produselor oferite în farfurie, clienților.
Restaurantul a fost amendat cu 32.000 de lei (6.465 de euro).
„Acestora li s-au adăugat măsura opririi temporare a prestării serviciilor, precum și cea a opririi definitive de la comercializarea și retragerea din circuitul consumului uman a produselor alimentare neconforme.
De aseamenea, comisarii ANPC au propus măsura încetării practicilor comerciale incorecte și, din cauza abaterilor repetate față de cele înregistrate la precedentul control din luna iunie 2023, tot în cadrul Comandamentului, au propus închiderea temporară a unității pentru o perioadă cuprinsă între 6 și 12 luni”, se arată în comunicatul de presă.
Printre problemele pe care le-au mai constatat inspectorii ANPC s-au mai numărat utilizarea unor materii prime, produse sau proceduri nesigure, neconcordanțe între gramajele preparatelor finite înscrise în lista meniu și cele rezultate în urma cântăririi produselor, în sensul lipsei la gramaj, în toate cazurile, în defavoarea consumatorilor, folosirea unor materii prime sau a unor preparate în afara datei limită de consum, folosirea unor produse cu acumulări de gheață și arsuri de congelare, improprii consumului uman și utilizarea unor materii prime sau semipreparate fără elemente de identificare.
„Sincer, credeam că furtul la cântar a rămas departe, în trecutul comerțului românesc. Dar, iată că varianta italienească a acestuia își face loc din nou. Pot înțelege orice, dar nu pot accepta produse sau servicii care pun în pericol sănătatea, viața și, de ce nu, interesele economice ale consumatorilor.
Dacă li s-ar fi întâmplat o situație de același gen administratorilor locației, probabil aceștia ar fi țipat ca din gură de șarpe, dar în italiană”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.