- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicolae Ciucă, anunț pentru pensionari. Contribuția la Pilonul II de pensii va crește semnificativ în următorii ani!

10 Oct, 21:12 • Bugiu ⁠Ana Maria
Nicolae Ciucă a anunțat că contribuția la Pilonul II de pensii va crește treptat. De asemenea, cota unică de impozitare va fi menținută în 2025, respingând impozitul progresiv propus de PSD.
Nicolae Ciucă, anunț pentru pensionari. Contribuția la Pilonul II de pensii va crește semnificativ în următorii ani!

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat pe pagina oficială de Facebook că cota unică de impozitare va fi menținută și în 2025, în urma acordului cu Comisia Europeană, respingând propunerea PSD pentru un impozit progresiv. A menționat și creșterea etapizată a contribuției la Pilonul II de pensii și o măsură privind bonificațiile pentru buni-platnici.

Te-ar mai putea interesa și: Unele pensii vor fi plătite mai devreme! Anunțul-surpriză al Ministerului Muncii!

foto: pensii

Nicolae Ciucă, anunț pentru pensionari. Contribuția la Pilonul II de pensii va crește semnificativ în următorii ani!

Nicolae Ciucă a spus că PNL a obținut sprijinul Comisiei Europene pentru menținerea cotei unice de impozitare, considerată de liberali cea mai bună soluție fiscală pentru România. Într-un mesaj video pe Facebook, el a afirmat că propunerea PSD pentru un sistem de impozitare progresiv nu va fi implementată datorită eforturilor PNL.

„Propunerile PNL pentru clasa de mijloc au fost acceptate de Comisia Europeană. Cota unică, cea mai bună pentru România, rămâne în vigoare și în anul 2025, așa cum a susținut PNL. Nu va fi impozit progresiv, așa cum își doresc Marcel Ciolacu și PSD”, a anunțat liderul PNL într-un clip video pe Facebook.

Nicolae Ciucă a anunțat că Comisia Europeană a aprobat propunerea PNL de creștere a contribuției la Pilonul II de pensii. Aceasta va fi majorată treptat de la 4,75% la 6%, garantând astfel pensii mai mari pentru români.

„Am început creșterea cotei de contribuție în mandatul meu de premier și continuăm. PNL rămâne garantul Pilonului II, pentru ca românii să aibă mai mulți bani la pensie”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a afirmat că există 560.000 de firme în România care își plătesc taxele la timp, subliniind necesitatea de a arăta respect pentru antreprenori. El a declarat că PNL va continua să fie principalul aliat al clasei de mijloc și al românilor care muncesc și au inițiativă.

„Sunt 560.000 de firme în România care își plătesc taxele la timp. Este vremea să arătăm respect pentru antreprenori. PNL rămâne principalul aliat al clasei de mijloc, al românilor care muncesc și au inițiativă”, mai declară Ciucă în mesajul video.

Florin Roman a anunțat că Comisia Europeană a acceptat menținerea cotei unice de impozitare și în anul 2025, respingând propunerea social-democraților pentru o cotă progresivă. A fost aprobată o creștere etapizată a contribuției la Pilonul II de pensii, de la 4,75% la 6%.

„Comisia a acceptat ca şi în anul 2025 să avem cotă unică şi nu cotă progresivă, aşa cum au propus colegii social-democraţi pe pactul fiscal.

A doua veste bună este că cei de la Comisie au acceptat ca pilonul 2 de pensii să aibă o creştere a contribuţiei pe o propunere a Partidului Naţional Liberal etapizată de la 4,75% la 6%, ceea ce înseamnă mai mulţi bănuţi în buzunar pentru cei care muncesc activ astăzi în România în momentul în care vor îndeplini condiţiile de pensionare”, spunea tot azi deputatul PNL, Florin Roman.

Te-ar mai putea interesa și: Românii care a primit pensii mai mari după o eroare a CNPP rămân cu banii. Senatul a decis ca sumele primite în plus să nu fie returnate