- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicolae Ciucă anunță extinderea programului „O masă sănătoasă” în toate școlile din România. Un pas uriaș pentru sănătatea copiilor

23 Oct, 23:32 • Bugiu ⁠Ana Maria
Nicolae Ciucă, candidatul PNL la prezidențiale, își propune extinderea programului „O masă sănătoasă” în toate școlile din România, pentru a oferi copiilor acces la o alimentație potrivită. De asemenea, vizează dezvoltarea învățământului dual profesional, prin crearea de campusuri specializate în fiecare județ, pentru a pregăti tinerii cu abilități practice și meserii bine definite.
Nicolae Ciucă anunță extinderea programului „O masă sănătoasă” în toate școlile din România. Un pas uriaș pentru sănătatea copiilor

Nicolae Ciucă, candidatul PNL la alegerile prezidențiale, include în proiectul său o serie de inițiative dedicate îmbunătățirii sistemului educațional din România. Una dintre prioritățile sale este extinderea programului „O masă sănătoasă” în toate școlile din țară, asigurând accesul copiilor la o alimentație adecvată, indiferent de mediul din care provin, citează știripesurse.ro.

De asemenea, Ciucă vizează dezvoltarea învățământului dual profesional la nivel național, propunând extinderea acestui model de educație în toate județele. Planul său include construirea de campusuri specializate unde elevii să poată dobândi abilități practice și să iasă de pe băncile școlii cu o meserie bine definită.

Te-ar mai putea interesa și: Românii vor alege între Ciucă și Ciolacu la prezidențiale! Ultimul sondaj răstoarnă scena politică

foto: Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă anunță extinderea programului „O masă sănătoasă” în toate școlile din România. Un pas uriaș pentru sănătatea copiilor

Nicolae Ciucă a vorbit despre extinderea învățământului dual profesional în România, oferind exemple, precum județele Alba și Cluj, unde acest sistem a contribuit la dezvoltarea economică și socială. El spune că aceste modele atrag investiții și generează forță de muncă calificată.

Ciucă propune, de asemenea, întărirea parteneriatului între familie și școală, considerând că profesorii și părinții trebuie să colaboreze strâns pentru a promova valorile sociale și a reda încrederea în educație, cu accent pe formarea elitelor și leadershipului românesc.

„Aici avem și un exemplu: domnul Bolojan, unde am inaugurat primul campus profesional dual din cele 29 asumate, precum și județul Alba, unde în jurul orașului Alba Iulia s-au dezvoltat mai multe astfel de instituții de învățământ, producând forță de muncă pregătită și calificată.

Se vede cum județul Alba reușește să se situeze pe locul 8 în rândul celor cu cea mai mare contribuție la PIB. La fel și Clujul, domnule Boc. Am fost la Cluj și am văzut ce s-a realizat în jur. Sunt adevărate modele de dezvoltare pentru această formă de învățământ, care trebuie extinsă, deoarece atrage încredere, investiții și dezvoltă județele și regiunile.

Am în vedere întărirea parteneriatului între familie și școală. Familia, ca depozitar al marilor valori sociale, are un rol cheie în programul meu. În această strânsă unitate, profesorul este parte din familie, iar părintele parte din școală. Trebuie să redăm încrederea dascălului.

Școala trebuie să fie locul principal de promovare a elitelor și a leadershipului românesc”, a spus Nicolae Ciucă în discursul său.

Te-ar mai putea interesa și: România, față în față cu aderarea la Schengen. Nicolae Ciucă: „Este vorba de o decizie politică”