Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit despre angajamentul partidului său de a menține cota unică de impozitare de 16%, afirmând că acest sistem fiscal este important pentru susținerea mediului de afaceri din România, care se află într-o perioadă de recuperare față de alte țări europene. Ciucă a făcut aceste declarații în cadrul unei întâlniri a aleșilor locali PNL de la Constanța, potrivit economedia.ro.
„Vreau să ştiţi care sunt liniile noastre roşii, despre asta vreau să vorbesc. Nu vom renunţa la cota unică de impozitare – 16% (…) Nu putem să lăsăm mediul de afaceri şi să îl împovărăm într-un moment în care nu a reuşit să recupereze decalajul faţă de celelalte ţări din Uniunea Europeană, pe de-o parte, iar pentru asta ne trebuie, după părerea specialiştilor cel puţin încă zece ani”, a declarat Nicolae Ciucă.
Te-ar mai putea interesa și: Scandal PNL-PSD. După acuzațiile că premierul Ciucă își „umflă” pensiile, PNL retrage amendamentul. Cu ce beneficii rămân militarii
foto: Nicolae Ciucă
Ciucă a menționat că PNL nu va accepta reducerea pragului pentru micro-întreprinderi, vorbind despre impactul negativ pe care o astfel de măsură l-ar avea asupra locurilor de muncă. A explicat că, în urma unei reduceri anterioare a pragului, au fost desființate 210.000 de firme.
„Nu vom accepta reducerea pragului la micro-întreprinderi pentru că în momentul în care s-a redus prima dată pragul la micro-întreprinderi au fost desfiinţate 210.000 de firme. 210.000 înseamnă, cel puţin aşa era la vremea respectivă, 210.000 de locuri de muncă.
Astăzi micro-întreprinderile sunt obligate să aibă minim doi angajaţi. Dacă se desfinţează 100.000 sau 200.000 nu vorbim doar de impactul bugetar, ci vorbim de pierderea a cel puţin 200.000 până la 400.000 de locuri de muncă. Este inacceptabil”, a transmis candidatul PNL la alegerile prezidenţiale.
Nicolae Ciucă a prezentat cifre referitoare la sectorul IMM, menționând o cifră de afaceri de 150 de miliarde de lei și impozitele plătite de acestea, care au adus statului 6 miliarde de lei (aproximativ 1,2 miliarde de euro) anul trecut. Candidatul PNL a spus că această contribuție este mult mai mare decât pierderile potențiale dintr-o eventuală reducere a impozitelor.
„Cifra de afaceri pe sectorul IMM este de 150 de miliarde de lei. Au plătit taxă pe venit la stat, anul trecut, toate IMM-urile, şase miliarde de lei. Asta înseamnă 1,2 miliarde de euro. Oare care este mai mare, 1,2 miliarde sau 300 de milioane cât pierdem dacă n-am luat banii, am fi afectaţi, am fi penalizaţi pe cererea de plată numărul trei”, a menţionat Nicolae Ciucă.
Te-ar mai putea interesa și: Nicolae Ciucă, declarație explozivă: Sondajele adevărate le fac românii la vot! Pe 24 noiembrie intrăm sigur în turul doi și câștigăm alegerile prezidențiale