- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicolae Ciucă, în vizită la Mina de Grafit de la Baia de Fier. „Pare greu de crezut, văzând aceste imagini!”

29 Sep, 19:29 • Bugiu ⁠Ana Maria
Nicolae Ciucă a vizitat Mina de Grafit de la Baia de Fier. A rămas uimit de imaginile dure ale realității acestui loc.
Nicolae Ciucă, în vizită la Mina de Grafit de la Baia de Fier. „Pare greu de crezut, văzând aceste imagini!”

Nicolae Ciucă, liderul Partidului Național Liberal, a făcut o vizită la Mina de Grafit de la Baia de Fier, un loc cu o istorie bogată și semnificație pentru comunitate. Pe pagina sa oficială de Facebook, Ciucă a punctat impresiile despre această vizită, reliefând că, în anii ’90, mina era locul de muncă pentru peste 800 de oameni, majoritatea având legături familiale cu activitatea de extracție a grafitului.

Te-ar mai putea interesa și: Ciolacu răspunde ferm, după declarațiile lui Ciucă. Ce spune despre varianta în care Iohannis ar fi premierul României

foto: Mina de Grafit de la Baia de Fier

Nicolae Ciucă, în vizită la Mina de Grafit de la Baia de Fier. „Pare greu de crezut, văzând aceste imagini!”

Nicolae Ciucă a spus că, în anii ’90, lucrau peste 800 de oameni la Mina de Grafit de la Baia de Fier, iar majoritatea avea legături de familie în ceea ce privea această activitate.

Mina nu reprezenta doar o sursă de venit, era și o tradiție locală. Liderul PNL a mai spus că au fost depuse cereri de finanțare la Comisia Europeană în valoare de peste 445 de milioane de euro, bani care vor sprijini implementarea acestor inițiative.

Nicolae Ciucă a mai zis că proiectele de reluare a extracției și procesării grafitului vor avea un impact foarte mare asupra tranziției către tehnologii sustenabile și vor crea noi locuri de muncă.

„Pare greu de crezut, văzând aceste imagini, că aici, la Mina de Grafit de la Baia de Fier, lucrau în anii ’90 peste 800 de oameni. Pentru mulți era o tradiție de familie. Azi proiectele strategice pentru reluarea extracției și procesării grafitului, esențiale pentru viitorul energiei verzi în România, sunt foarte aproape de a deveni realitate.

Au fost depuse cereri de finanțare la Comisia Europeană pentru investiții de peste 445 de milioane de euro. Aceste proiecte vor contribui semnificativ la tranziția către tehnologii sustenabile și la crearea de noi locuri de muncă.

Într-o Românie sigură și stabilă, Oltenia are resursele și oamenii necesari pentru a deveni un jucător important în industria bateriilor electrice și a tehnologiilor verzi!”, a scris Nicolae Ciucă, pe pagina sa oficială de Facebook.

Te-ar mai putea interesa și: Nicolae Ciucă vrea o discuție cu Vladimir Putin. Liderul PNL a anunțat ce va vorbi cu liderul de la Kremlin