- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Incredibil! Ce mesaj a transmis Nicolae Stanciu după victoria istorică de la EURO 2024 „În doi ani ați dus-o la un alt nivel. Și n-am zis niciodată nimic”

18 Jun, 10:19 • Bumbeneci Diana
Nicolae Stanciu a scris istorie la meciul dintre România și Ucraina de la EURO 2024. După finala spectacolului fotbalistic de pe Arena Allianz din Munchen, „giuvaerul” Naționalei a ținut să transmită un mesaj milioanelor de români.
Incredibil! Ce mesaj a transmis Nicolae Stanciu după victoria istorică de la EURO 2024 „În doi ani ați dus-o la un alt nivel. Și n-am zis niciodată nimic”

Nicolae Stanciu, căpitanul naționalei României, a fost numit, pe 17 iunie, omul meciului în victoria cu Ucraina, în prima etapă din Grupa E de la EURO 2024, scor 3-0. Fotbalistul a scris istorie așa cum doar Naționala României a mai reușit în 2000, în meciul România-Anglia (3-2). La finele spectacolului de pe Arena Allianz din Munchen, Nicolae Stanciu a ținut să transmită un mesaj milioanelor de români care au stat cu sufletul la gură în primul meci al tricolorilor.

Nicolae Stanciu, primul mesaj pentru români

Internaționalul român în vârstă de 31 de ani nu a uitat de critici, după victoria fantastică a României în meciul cu Ucraina. Discursul căpitanului Naționalei a amintit de discursul lui Gică Hagi înainte de Campionatul Mondial din 1998, disputat în Franța.

Nicolae Stanciu
Nicolae Stanciu

Mii de români au ieșit în stradă, în București, să se bucure de victoria României în meciul cu Ucraina de la EURO 2024
Nicolae Stanciu a fost desemnat cel mai bun jucător al meciului România-Ucraina de UEFA.

„Ăsta e atuul nostru – și că suntem o familie. Acum, ați văzut și dumneavoastră că chiar așa este. Chiar dacă unii nu au crezut în acest lucru, dar asta e forța noastră, suntem ca frații între noi.

Îmi prezint scuze dacă v-am jignit vreodată pe voi, cei din presă vreodată! Le prezint scuze și celor două-trei mii de oameni care ne-au huiduit și au plecat de la meciul cu Bulgaria! Nu sunt deloc ironic. Sunt scuze sincere”, a declarat Nicolae Stanciu, la conferința de la finalul meciului.

„Ceea ce vă rog eu, în calitate de căpitan al echipei, indiferent de ceea ce se va întâmpla la meciul următor sau la acest Euro, indiferent dacă veți scrie sau vorbi de bine sau de rău, vă rog… Să rămână totul la critică! Pentru că în doi ani ați dus-o la un alt nivel. Și n-am zis niciodată nimic.

Ați jignit colegi de-ai mei, pe mine… Iar acum câteva zile, înainte de Euro… Nu avem nicio problemă cu critica, să ziceți că eu sunt slab, că ăla e slab, că celălalt. Dar nu jigniți! Ceea ce i-ați făcut lui George (n.r. Pușcaș) în ultimul an și jumătate… Pot să accept, sunt cel mai slab număr 10, n-am nicio problemă…

Visul meu de mic a fost să ajung la națională. Și eu, ca și voi, am trecut prin multe. Și colegii mei la fel. Încercăm să ne facem treaba cât mai bine”, a mai declarat Nicolae Stanciu, la conferință.

România a scris istorie în debutul la EURO

În primele minute ale duelului de pe Allianz Arena, jucătorii României au apărut destul de descurajați de presiunea rezultatului, astfel că Ucraina a fost echipa care a ținut mai mult de minge și și-a creat mai multe situații periculoase la poarta apărată de Florin Niță (36 de ani). Cu toate acestea însă, portarul României a făcut spectacol prin apărările sale monumentale, iar mai apoi au început să apară și golurile ce duceau spre o victorie fără drept de apel.

Golurile acestei victorii au fost marcate de Nicolae Stanciu (minutul 29), care a șutat năprasnic direct în vinclul porții apărate de Andriy Lunin, Răzvan Marin (minutul 53) și Denis Drăguș (minutul 57).

Au jucat:

Echipele de start:

ROMÂNIA: 1. Niță – 2. Rațiu, 3. Drăgușin, 6. M. Marin, 11. Bancu, 15. Burcă, 17. Fl. Coman, 18. R. Marin, 19. Drăguș, 20. Man, 21. Stanciu-cpt. Selecționer: Edward Iordănescu

Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 4. Rus, 5. Nedelcearu, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 10. Hagi, 13. Mihăilă, 14. Olaru, 22. Mogoș, 23. Sorescu, 24. Racovițan, 25. Bîrligea, 26. Șut

UCRAINA: Lunin – Konoplya, Zabarniy, Matvyenko, Zinchenko – Shaparenko, Stepanenko- Tsygankov, Sudakov, Mudryk – Dovbyk

Rezerve: Buschchan, Trubin, Svatok, Tymchyk, Bondar, Talovierov, Zubkov, Brazhko, Malinovskyi, Sydorchuk, Yaremchuk, Vanat, Yarmolenko

Vezi și: Românii preferă să trăiască din ajutoare sociale. Cum se refuză, pe bandă rulantă, joburi plătite și cu 500 de lei pe zi

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult