- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicușor Dan anunță: „Am câștigat procesul, Cathedral Plaza poate fi demolată!”

18 Oct, 22:00 • Bugiu ⁠Ana Maria
Curtea de Apel București a decis că Cathedral Plaza, o clădire construită ilegal, va fi demolată, anunță primarul Nicușor Dan. Acesta a spus că procesul de demolare, început în urmă cu 18 ani, va implica un cost estimat între 5 și 8 milioane de euro, care va fi acoperit de Primăria Municipiului București.
Nicușor Dan anunță: „Am câștigat procesul, Cathedral Plaza poate fi demolată!”

Primarul general Nicușor Dan a declarat vineri, într-o declarație de presă, că Curtea de Apel București a decis definitiv împotriva legalizării clădirii Cathedral Plaza, imobil construit ilegal, care va fi demolat. Procesul legat de acest caz a început acum 18 ani.

„Așa cum am așteptat 18 ani pentru a demola această clădire, să știe și cei care se cred azi de neatins că le vom demola peste 5, 10 sau 20 de ani clădirile ilegale pe care le construiesc azi”, a adăugat primarul general.

Nicușor Dan a estimat că demolarea clădirii Cathedral Plaza va costa între 5 și 8 milioane de euro, sumă ce va fi acoperită de Primăria Municipiului București, care va solicita fonduri de la Primăria Sectorului 1, ce a emis autorizația de construcție. Primarul a mai zis că, în aproximativ un an, se va obține o decizie definitivă privind suspendarea deciziei de demolare și lucrările de demolare vor începe.

Nicușor Dan a declarat că a emis o dispoziție de demolare pentru Cathedral Plaza în 2022, însă proprietarul clădirii a obținut suspendarea acesteia în instanță din cauza unui litigiu legat de intrarea în legalitate. Acest litigiu nu mai este o problemă, iar primarul estimează că, în aproximativ un an, se va obține o decizie definitivă privind demolarea clădirii.

Te-ar mai putea interesa și: Se decide prețul gigacaloriei! Află ce spune Nicușor Dan

foto: Nicușor Dan

Nicușor Dan anunță: „Am câștigat procesul, Cathedral Plaza poate fi demolată!”

Nicușor Dan a menționat că procesele legate de demolare au costat municipalitatea între 30.000 și 40.000 de lei. De asemenea, el a vorbit despre importanța efectuării unei expertize tehnice înainte de demolare, pentru a stabili pașii necesari și a asigura că procesul nu va afecta clădirile din jur.

„Am dat o dispoziție de demolare în 2022, proprietarul a obținut suspendarea în instanță. Singurul motiv al suspendării a fost un litigiu de intrare în legalitate. Această chestiune nu mai există de azi. Estimativ, într-un an de zile vom avea o decizie definitivă și vom începe demolarea.”Nicușor Dan a spus că procesele pentru demolarea Cathedral Plaza au costat municipalitatea în jur de 30-40.000 de lei.

La orice fel de construcție trebuie o expertiză tehnică înainte de demolare. Expertul va spune pașii de urmat, în ce etape trebuie să demolezi pentru a nu pune în pericol clădirile din jur”, a explicat primarul general.

Te-ar mai putea interesa și: Nicușor Dan spune că pasajele din București rezistă la un cutremur ”normal”. ”La 7 grade, problemele vor fi mari, dar în special pe clădiri