Nicușor Dan anunță că peste 10 companii s-au interesat de achiziția publică pentru reabilitarea a 50 km de linii de tramvai din zonele intens circulate din București.
Primarul general al Capitalei a precizat pe pagina sa de Facebook, că această procedură de achiziție este cea mai mare investiție în infrastructura de transport pe care a lansat-o vreodată Primăria Municipiului București.
„Mă bucur că există interes din partea operatorilor economici pentru cea mai mare achiziţie publică realizată vreodată de Primăria Capitalei, în valoare de aproximativ 1,9 miliarde lei. Este vorba despre reabilitarea a 50 de kilometri de linii de tramvai în zonele intens circulate din Bucureşti. Peste zece companii de profil s-au arătat interesate să participe la licitaţia deschisă a acestor lucrări. Reprezentanţii acestora, alături de specialişti ai Primăriei Capitalei au participat săptămâna aceasta la o serie de vizite în teren în toate zonele vizate de proiect, astfel încât ofertanţii să poată avea o imagine clară a lucrărilor necesare şi să poată întocmi cât mai corect propunerile tehnice şi financiare”, a scris pe Facebook Nicuşor Dan.
Primarul Nicușor Dan a ținut să precizeze că ofertele trebuie depuse până în data de 15 februarie.
„Reamintesc faptul că lucrările de reabilitare sunt împărţite în 15 loturi şi au ca termen de realizare 6 luni pentru proiectare şi 12 luni de execuţie pentru fiecare lot în parte. Liniile de tramvai a căror infrastructură va fi reabilitată leagă zone importante ale oraşului şi se află pe artere intens circulate precum: Bd. Th. Pallady, Bd. 1 Decembrie 1918, Bd. Basarabia, Calea Călăraşilor, Bd. Corneliu Coposu, Bd. Pache Protopopescu, str. Traian, str. Grigore Cobălcescu, Bd. Gloriei, str. Vasile Lascăr, Lizeanu, bd. Lacul Tei, şos. Petricani, bd. Dimitrie Pompeiu, bd. Mărăşeşti, bd. Expoziţiei, bd. Camil Ressu, Bd. Barbu Văcărescu, Bd. Bucureştii Noi, Calea Griviţei, Bd. Ion Mihalache, Bd. Chişinău, etc.”, a afirmat primarul general al Capitalei.
„Asta înseamnă o viteză sporită pentru tramvaie, autobuzele vor circula pe linia unică acolo unde au trasee comune cu șina, deci nu vom mai avea avarii cum este la intersecția Chișinău. Valoarea investiției este de 500 de milioane de euro, din care 300 milioane de euro prin Programul Operațional Regional, restul de 200 de milioane de euro vom lua împrumuturi, ieșim în piață, ne adresăm instituțiilor financiare internaționale. Este cea mai mare achiziție publică pe care a făcut-o vreodată o autoritate publică locală. Invit firmele românești și firmele internaționale să participe la licitație. Am transmis informația către Camerele de Comerț și ambasadelor, vrem o participare cât mai mare pentru că sunt 16 loturi”, a transmis în septembrie 2022, Nicușor Dan.