- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicușor Dan: românii vor suporta amenzi majorate de 40 de ori dacă nu respectă aceste reguli

23 May, 22:27 • Constantin Cristina
Primarul general, Nicușor Dan solicită majorări puternice de 40 de ori amenzile pentru mucurile de țigară în parcuri, distrugerea băncilor din parcuri și distrugerea copacilor.
Nicușor Dan: românii vor suporta amenzi majorate de 40 de ori dacă nu respectă aceste reguli

Nicușor Dan, primarul Capitalei, dorește să crească amenzile de 40 de ori pentru românii care nu țin cont de regulile impuse de stat cu privire la mucurile de țigări în parcuri, distrugerea băncilor din parcuri și distrugerea copacilor, potrivit profit.ro.

Citește și: Nicușor Dan le transmite românilor să rămână la încălzirea în sistem centralizat. „Centrala termică de apartament va fi interzisă la un moment dat”

Nicușor Dan: românii vor suporta amenzi majorate de 40 de ori dacă nu respectă aceste reguli

Amenzile inițiale din 2009 care se aplicau erau în valoare de 50 sau 100 de lei, tot pentru aceste lucruri nerespectate de cetățeni.

Primăria Municipiului București au pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre care prevede sancționarea cu amendă de la 4.000 la 5.000 lei a persoanelor fizice, iar pentru cele juridice, amenzile încep de la 4.500 de lei și ajung la 5.000 de lei, pentru următoarele fapte:

Nicușor Dan
Nicușor Dan

 

a) Decojirea trunchiurilor arborilor, baterea de corpuri străine pe trunchiuri/ramuri (inclusiv fixarea de indicatoare și reclame, găurirea arborilor), turnarea de substanțe toxice sau inflamabile pe tulpinile arborilor, intervenția de orice fel pe trunchiurile arborilor, arbuștilor, trandafirilor, lianelor, gardurilor vii;

b) Defrișarea oricărui arbore sau arbust, fără avize;

c) Tăierea de ramuri de arbori și arbuști (intervenții în coronamente/toaletări) fără avize

d) Transplantarea arborilor și arbuștilor fara avize

e) Nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor pe spatiile verzi;

f) Distrugerea totală sau parțială a mobilierului urban, a vaselor decorative, statuilor, monumentelor, clădirilor, chioșcurilor, împrejmuirilor și fântânilor arteziene;

g) Deteriorarea aleilor, cailor de acces, bordurilor, stâlpilor de iluminat, gurilor de incendiu, rețelelor electrice și de irigat, gurilor de scurgere și a capacelor căminelor rețelelor de utilități din spațiile verzi;

h) Prinderea faunei specifice ecosistemului parcurilor și grădinilor;

i) Aruncarea de ambalaje, hârtii, sticle, resturi menajere, țigări, cadavre de animale și orice alte deșeuri pe spațiile verzi, alei, fântâni, lacuri, bazine. Proiectul e pus în dezbatere publică și va deveni normă doar dacă e votat de Consiliul General al Municipiului București.

Alte articole: Nicușor Dan primește o nouă lovitură: proiectele imobiliare sunt deblocate și revin în Capitală. La ce trebuie să se aștepte bucureștenii

Urmărește Daily Business pe Google News