- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ninge ca în plină iarnă în România! Locurile în care stratul de zăpadă a trecut de 5 centimetri

16 Sep, 08:15 • Bumbeneci Diana
Ciclonul Boris a adus scăderi bruște de temperatură în România, iar în zonele montane a nins. Stratul de zăpadă măsoară peste cinci centimetri.
Ninge ca în plină iarnă în România! Locurile în care stratul de zăpadă a trecut de 5 centimetri

Zăpadă în zonele de munte din România. Şoferii care vor să traverseze Transalpina peste masivul Parâng sunt sfătuiţi să renunţe sau să caute rute alternative, deoarece stratul de zăpadă în zonă măsoară cinci centimetri, iar vizibilitatea este redusă, a transmis, şeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.

Locurile în care stratul de zăpadă a trecut de 5 centimetri

Conform oficialului, din cauza temperaturilor scăzute se vor forma sectoare de polei, zăpadă îngheţată şi gheaţă.

Vezi și: VIDEO: Ninsori abundente pe cel mai spectaculos drum montan din România. Imaginile de pe Transalpina au făcut înconjurul mediului online

zăpadă pe drumurile publice
zăpadă pe drumurile publice

„Pe Transalpina, la peste 1.900 de metri altitudine, în sectorul Dengherul – Cărbunele, stratul de zăpadă căzut se apropie de media de 5 centimetri, iar vizibilitatea este redusă din cauza ceţii. Conducătorii auto care vor să traverseze Transalpina peste masivul Parâng sunt sfătuiţi să renunţe, să caute o cale rutieră alternativă sau să fie pregătiţi pentru drum în condiţii de iarnă”, a spus Cornoiu.

Reprezentantul Salvamont a mai explicat că, în cursul zilei, un grup de turişti străini aflaţi pe creastă au anunţat că au probleme de orientare din cauza ceţii. Se recomandă ca turiștii să urce pe munte doar echipați corespunzător de iarnă și doar în perioada în care nu sunt avertizări meteo pentru zonele pe care vor să le viziteze.

„Imediat, ei au primit indicaţiile necesare pentru a reveni la traseul marcat şi de aici fiind recuperaţi la coborâre. Salvamontiştii vor rămâne în zonă, cu o ambulanţă de intervenţie Salvamont, pe partea sudică a masivului, către Gorj, şi vor ajuta toate persoanele care vor avea probleme. În zonă sunt deja două maşini care nu mai pot continua drumul, iar salvamontiştii vor analiza cu conducătorii auto dacă pot să se întoarcă sau le vor lăsa acolo peste noapte”, a mai spus şeful Salvamont Gorj.

Salvamontiştii au transmis informaţiile necesare şi către Poliţie, pentru a fi organizate filtre de informare a conducătorilor auto.

Ai mai putea citi și: Când va fi redeschisă Transalpina? Autoritățile explică ce decizii se vor lua pentru vara 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult