- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noi blocuri ANL vor fi construite în mediul rural. Ce condiții trebuie să îndeplinească cetățenii care vor să locuiască într-un bloc ANL

20 Jun, 19:06 • Amarie Giorgiana
Noi blocuri ANL urmează să fie construite în mediul rural. Unul dintre blocurile plătite de statul român va fi construit în localitatea Ciclova Română, din județul Caraș-Severin.
Noi blocuri ANL vor fi construite în mediul rural. Ce condiții trebuie să îndeplinească cetățenii care vor să locuiască într-un bloc ANL

Noi blocuri ANL urmează să fie construite pentru românii din mediul rural. Unul dintre blocurile plătite de statul român va fi construit în Ciclova Română, din județul Caraș-Severin. Acesta va avea o valoare de aproape 4.300.000 de lei. Licitația urmează să fie organizată de primărie pe data de 14 iulie, în contextul căutării unei firme de construcții.

Noi blocuri ANL vor fi construite în mediul rural

Blocul achitat de statul român, care urmează să fie construit în localitatea Ciclova Română din județul Caraș-Severin, va avea 12 apartamente și 3 etaje. Acestea vor fi date în folosință tinerilor la prețuri mult mai mici decât cele de pe piața imobiliară din țară.

Lucrările pentru ANL-ul din Cicolva Română vor dura cel puțin un an, la care se adaugă și perioadele de licitație și proiectare. Așadar, abia în anul 2026 locuințele vor fi finalizate. Cei interesați de închirierea unui apartament sau de cumpărare, vor trebui să depună dosarele la primărie, acestea urmând să fie ulterior aprobate. Până la finalizarea lucrărilor, toate utilitățile vor fi asigurate.

„În Ciclova Română se va construi un bloc ANL pentru tinerii din comună care au solicitat o locuință. Execuția lucrării se va întinde pe 12 luni, fără perioada de proiectare și construcția se află pe CF-ul Primăriei Ciclova Română, iar la limita CF-ului sunt utilitățile: apă, canal, curent.

Primăria a făcut proiectul, tema de proiectare, am obținut toate autorizațiile și toate avizele, am eliberat autorizația de construcție și apoi toate le-am predat către ANL, iar ei se ocupă de procedura de licitație, de tot ceea ce înseamnă achiziție, contract și toate celelalte etape până la predarea blocului către primărie”, spus Cătălin Golu, primarul comunei Ciclova Română, pentru Reper 24.

Condițiile pe care trebuie să le respecți pentru a obține o locuință ANL

Cei care își doresc să locuiască într-un bloc ANL trebuie să respecte mai multe condiții. Printre acestea se numără vârsta. Mai exact, trebuie să ai între 18-35 de ani și să nu deții vreo proprietate pe numele tău. În plus, trebuie să demonstrezi că nu ai venituri suficiente pentru locuințele găsite pe piața liberă. În acest mod, te poți muta cu chirie, achitând de la 75 de lei pentru o garsonieră și cel mult 400 de lei pe un apartament cu trei camere în fiecare lună. După trecerea unui an, ai oportunitatea de a achiziționa casa.

Citește și: Noi reguli pentru proprietarii de la bloc. Cresc cheltuielile de întreţinere, dar sunt şi chetuieli care se deduc cu 90%

„Agenția Națională pentru Locuințe s-a înființat în baza Legii nr. 152/1998 pentru dezvoltarea construcției de locuințe la nivel național și își desfășoară activitatea sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, ca instituție de interes public cu personalitate juridică”, se arată pe site-ul oficial.

Citește și: Cum a evoluat promovarea pieței imobiliare în ultimele trei decenii: de la anunțurile de vânzare/cumpărare aflate de la colţul blocului până la tururile virtuale de pe TikTok

 

Tags: