Adrian Câciu a discutat pe parcursul zilei de astăzi, 3 mai, despre supraimpozitarea salariilor imense. Așa cum arată primele informații relatate de ziare.com, se pare că ministrul Finanțelor a confirmat când va fi transmisă în mod public decizia.
Adrian Câciu a dat declarații de interes pe parcursul zilei de astăzi, atunci când a vorbit despre supraimpozitarea salariilor imense. Concret, ministrul Finanțelor a spus că va fi publicată o analiză sau o comunicare despre acest subiect în momentul în care va avea loc o discuție în coaliția de guvernare.
Adrian Câciu a punctat că există mai multe ipoteze în această situație, iar toate pleacă de la faptul că există un cumul imens de venituri, care deranjează populația României. Ministrul a precizat că trebuie găsite soluțiile adecvate, dar mai ales, trebuie să se realizeze un echilibru între angajații care activează în mediul privat și cei de la stat.
Te-ar putea interesa și următorul subiect: Marius Budăi, despre supraimpozitarea contractelor part-time: „Este inuman să ţii oamenii cu 2 lei pe hârtie şi 5 lei în mână”
„Ceea ce vreau să vă spun este că veţi avea o analiză sau o comunicare pe acest subiect, în momentul în care va exista o discuţie aprobată în coaliţie, dar a existat o ipoteză de lucru, sunt mai multe ipoteze de lucru şi ele au plecat de la următorul principiu, pe care cred că îl ştiţi deja, pentru că a apărut în spaţiul public, acela că există totuşi un cumul imens de venituri la stat care deranjează întreaga populaţie a României”, declară Câciu.
„Cred că trebuie găsite nişte soluţii, de echilibrare, de făcut un echilibru între cei care lucrează în mediul privat şi cei care lucrează la stat şi cumulează mai multe venituri”, completează ministrul Finanțelor.
Adrian Câciu a precizat că, la un moment dat, în coaliția de guvernare, s-a adus în discuție un anumit standard pentru cumulul imens de venituri, plecând de la nivelul indemnizației câștigate de președintele Iohannis. Întrebat despre când ar putea fi luată o decizie cu privire la supraimpozitarea salariilor imense, ministrul Finanțelor a spus că, cel mai probabil, undeva la jumătatea lunii mai.
„Trebuie să închidem analizele, să avem discuţia politică în coaliţie, după care, evident, transparenţă decizională, avizarea interinstituţională şi aprobarea în Guvern. Probabil la jumătatea lunii”, spune ministrul Finanțelor.
În paralel, Guvernul nu a început tăierea bugetară. Ultimele informații arată că aprobarea ordonanței de urgență în ceea ce privește reducerea cheltuielilor de la stat a fost amânată, tocmai pentru că Ministerul Finanțelor nu a prezentat o analiză pentru fiecare decizie pe care coaliția de guvernare vrea să o pună în aplicare.
Mai mult decât atât, măsurile nu vor fi adoptate până când guvernanții nu vor purta o discuție pe baza raportului emis de Ministerul Finanțelor. Cu toate acestea, angajările la stat vor fi înghețate, chiar din această lună.
Citește și despre următorul subiect: Guvernul nu începe tăierile bugetare! Ordonanța de urgență pentru reducerea cheltuielilor este pusă în așteptare. Motivul amânării