- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noi surprize din partea meteorologilor. ANM anunță prognoza de weekend 23-25 august

23 Aug, 08:05 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru următoarele zile. Vremea se menține caldă, dar instabilă în acest weekend.
Noi surprize din partea meteorologilor. ANM anunță prognoza de weekend 23-25 august

Potrivit meteorologilor de la Administrația Națională de Meteorologie, vineri, în țară, vremea va fi călduroasă, iar în regiunile sudice valul de căldură, deși în ușoară diminuare ca intensitate, va persista, va fi caniculă și disconfort termic ridicat (indice temperatură-umezeală (ITU) de peste 80 de unități). Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza la munte, unde pe arii restrânse se vor semnala averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul și în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 21 de grade, mai mici în estul Transilvaniei, spre 8 grade, dar și mai ridicate în Dealurile de Vest și pe litoral, până la 23 de grade. Izolat, dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

Meteo București

Valul de căldură va persista, dar se va diminua ușor în intensitate. Va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade și cea minimă de 18…21 de grade. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla moderat ziua și în general slab noaptea.

Meteo sâmbătă, în țară

Valorile termice vor crește ușor în cea mai mare parte a țării. Pe arii relativ extinse în regiunile vestice și sudice va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 38 de grade, iar cele minime între 8 grade în estul Transilvaniei și 23 de grade în Dealurile de Vest și pe litoral. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral.

Vezi și: Daniel Baciu, mesaj de urgență pentru românii care au primit pensiile calculate greșit. „Sunt perfect legale”

meteo
meteo

Meteo București

Valul de căldură se va menține și se va intensifica ușor. Va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla moderat ziua și în general slab noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 37 de grade, iar cea minimă va fi de 16…19 grade.

Meteo duminică, în țară

Valul de căldură se va extinde, va fi caniculă în special în vestul și în sudul țării unde disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime vor fi de la 30…32 de grade pe litoral și în depresiunile intramontane până la 38 de grade în Câmpia de Vest; minimele termice vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade, cu valori mai mici în depresiuni (spre 8…10 grade în cele ale Carpaților Orientali). Cerul va fi variabil, iar averse slabe vor fi posibile cu totul izolat în regiunile sudice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral și pe alocuri în zona montană înaltă.

Meteo București

Valul de căldură va persista, va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade și cea minimă va fi de 19…21 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Ai mai putea citi și: Ministerul Muncii a publicat oficial normele de aplicare pentru Legea Pensiilor. Iată documentul

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult