Ministerul Finanțelor lansează, începând cu data de 1 martie, o nouă emisiune de titluri de stat Tezaur în care românii pot investi. Cu o maturitate de 1, 2 şi 3 ani şi dobânzi anuale de 7,20%, 7,50% și respectiv 8%, titlurile de stat au o valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată, scrie Ziarul Financiar.
Ele pot fi cumpărate în perioada 1 – 28 martie 2023 prin modalitatea de online, doar de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt următoarele: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.
Dacă doriți mai multe detalii cu privire la subscrierile online, accesaţi Ghid Tezaur online şi Tezaur online. În perioada 1 – 29 martie 2023 titlurile pot fi achiziţionate de la unităţile de Trezorerie ale Statului, iar între 1 – 28 martie 2023 în mediul urban şi 1 – 27 martie 2023 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale Poştei Române.
Te-ar mai putea interesa și: Ce avere au miniștrii liberali. Câștigă sume lunare cât majoritatea românilor într-un an. Iată declarațiile de avere
Dobânda titlurilor de stat Tezaur este anuală și se plătește la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Totodată, titlurile de stat care se emit în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans.
Investitorul poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Acesta are posibilitatea de a anula subscrierea deja efectuată doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.
Doar persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii sunt eligibile . Sumele obţinute prin investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul de Finanţe nu se impozitează.
Statul va utiliza fondurile obţinute de către Ministerul Finanţelor – în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, pentru finanţarea deficitului de la bugetul de stat şi refinanţarea datoriei publice.
Mai citește și: Românii nu mai primesc vouchere pentru alimente! Peste 250.000 au fost tăiați de pe lista beneficiarilor