- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nou în școli! Ar putea deveni obligatoriu o nouă materie?

07 Oct, 11:22 • Mălureanu Rebecca
Un proiect propune implementarea unei noi materii pe care elevii s-o aprofundeze în școli. Ar fi vorba despre studierea unui instrument muzical.
Nou în școli! Ar putea deveni obligatoriu o nouă materie?

Se discută despre programa școlară actuală pe care o știe toată lumea, că ar fi incompletă. Se propune, așadar, introducerea unei noi materii în toate școlile din România, pe care elevii ar putea s-o studieze obligatoriu.

Lista materiilor din școli, chiar dacă ar părea la o primă vedere destul de lungă, religie, educație fizică, desen, educație civică etc., există totuși unele păreri care susțin contrariul și nu ar strica încă una.

Ce ar putea deveni obligatoriu în școli?

Răzvan Ioan Dincă, Șeful Societății Române de Radiodifuziune, este de părere că s-ar putea introduce o noua materie.

Acesta a afirmat chiar faptul că, din punctul său de vedere, obligativitatea ar trebui chiar prevăzută în Constituția țării. Este vorba despre studierea unui instrument muzical.

„Dacă s-ar putea, aș pune în Constituția României obligativitatea ca fiecare cetățean să studieze un instrument muzical încă din faza de fragedă școală, deoarece dacă îi dai unui copil – chiar aflat în afara Bucureștiului, undeva departe, la munte – fluierul specific românesc, el emite 7 note.

El poate să învețe și mai ales cu instrumentele digitale, la ora actuală, să se familiarizeze cu cititul notelor și cu ascultatul muzicii. Hai să învățăm toți să ascultăm muzică și cred că va arăta altfel societatea.”, a spus Răzvan Ioan Dincă, potrivit DCNews.

Materie nouă în școli
Materie nouă în școli

Ai mai putea citi și: Mirela Retegan face angajări. Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să lucrezi alături de ea

Noua materie ar putea influența pozitiv societatea?

Șeful Societății Române de Radiodifuziune a subliniat cât de importantă este educația culturală și muzicală încă din perioada copilăriei.

„Aici e munca pe care trebuie să o facă statul, să gândească pentru viitor. Repet! Aș pune în Constituție: fiecare persoană care ajunge în mediul instituționalizat, în educație instituționalizată, să aibă opțiunea să facă un instrument muzical.

Trebuie o viziune pe termen mai lung a statului român asupra acestui subiect. Nu este suficient un ministru, azi, să poată să implementeze o astfel de viziune. Să audă oamenii care cred în această idee și să meargă împreună cu ea pentru că, până la urmă, vorbim despre copiii noștri, despre viitorul statului român. Statul român e fiecare cetățean, reprezintă fiecare cetățean.”, a spus Răzvan Ioan Dincă, petru sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și: Studenții beneficiază de reduceri de 90% la abonamentele Metrorex!