- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nou sprijin financiar pentru 4 milioane de români. Sunt luate în calcul și stimulente suplimentare

07 Sep, 11:18 • Bumbeneci Diana
Ministerul Muncii anunță noi forme de sprijin financiar pentru români. Sunt luate în calcul și stimulente suplimentare, anunță ministrul Simona Bucura Oprescu.
Nou sprijin financiar pentru 4 milioane de români. Sunt luate în calcul și stimulente suplimentare

O nouă formă de sprijin financiar pentru români. Sunt vești bune pentru elevi și părinți, chiar la finele primei săptămâni de toamnă. Ministrul Muncii a făcut o surpriză cât se poate de bună pentru un număr mare persoane. Statul a oferit în avans mai multe forme de ajutor financiar. Banii au intrat pe carduri în cazul alocațiilor, dar sunt și stimulente suplimentare.

Nou sprijin financiar pentru 4 milioane de români

În timp ce părinții și profesorii organizează ultimele pregătiri pentru marea începe a noului an școlar din România, autoritățile au oferit un sprijin suplimentar populației. Simona Bucura – Oprescu a transmis că statul a decis ca unele ajutoare să fie plătite în avans. În acest sens, aproape patru milioane de români au beneficiat mai repede de alocații și alte stimulente.

Luna septembrie a adus o situație specială, ce vizează aproape patru milioane de români. Pe pagina de Facebook a Ministerului Muncii și Solidarității Sociale a fost dată o veste excelentă pentru părinții care au intrat pe ultima sută de metri a cumpărăturilor și pregătirilor pentru prima zi a noului an școlar.

Așadar, s-a hotărât beneficiile de asistență socială să fie plătite în avans. Simona Bucura – Oprescu a explicat că banii au intrat deja în conturile beneficiarilor pentru a se putea bucura de ei la timp.

„Banii pentru copii au intrat azi în conturile beneficiarilor! Vă doresc un an școlar cu împliniri și spor în toate!”

Luni, clopoțelul va suna din nou în #școli, iar pregătirile și emoțiile pentru începutul unui nou capitol plin de visuri și speranță sunt în toi. În sprijinul părinților și copiilor, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, a virat în avans beneficiile de asistență socială”, se precizează în mesajul publicat pe pagina de Facebook a instituției.

Alocațiile și alte stimulente financiare oferite de stat au intrat mai repede pe cardurile românilor, a anunțat ministrul Muncii
Ministrul a punctat că banii de alocații de stat, stimulent de inserție și indemnizații pentru adopție și creșterea copilului au intrat deja pe carduri, mai repede decât fusese stabilit anterior.

Ai mai putea citi și: Cum poți calcula singur ce pensie vei avea după majorare. Simona Bucura Oprescu: „Va duce la un sistem de echitate”

Simona Bucura Oprescu, despre noul sprijin financiar
Simona Bucura Oprescu, despre noul sprijin financiar

Beneficiarii de alocații de stat, stimulent de inserție și indemnizații pentru adopție și creșterea copilului și-au primit astăzi banii în conturi în avans față de data stabilită anterior. Fiecare copil merită susținerea noastră pe drumul cunoașterii, iar părinții, profesorii și elevii pășesc împreună plini de emoții, dar și de speranță într-un viitor mai bun.

Așa cum spunea Nelson Mandela, „educația este cea mai puternică armă pe care o putem folosi pentru a schimba lumea.”.

Să fie un an plin de reușite și învățături, în care fiecare pas făcut să vă ducă mai aproape de visurile voastre! Succes în noul an școlar și spor în toate!”, a declarat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu.

Conform instituției, la nivelul întregii țări sunt înregistrați 3.484.686 de beneficiari de alocație de stat pentru copii, 159.601 de beneficiari de indemnizație pentru creșterea copilului, 83.943 de beneficiari de stimulent de inserție pentru creșterea copilului și 4.514 de beneficiari indemnizație de acomodare și sprijin adopție.

Citește și: Vor îngheța pensiile? Simona Bucura Oprescu dă răspunsul tranșant pentru peste 5 milioane de români

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult