- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nou studiu neașteptat: Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente

03 May, 21:30 • Bumbeneci Diana
Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente. Iată de ce.
Nou studiu neașteptat: Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente

Atunci când vine vorba de șoferii începători, sfaturile obișnuite includ achiziționarea unor mașini mai ieftine cu motoare mai mici, pentru a dobândi experiență în condus și pentru a minimiza riscul de accidente. Cu toate acestea, este important să luăm în considerare și faptul că vehiculele mai puternice sunt echipate adesea cu sisteme de frânare avansate și oferă o manevrabilitate superioară, ceea ce le poate face, în unele cazuri, mai ușor de condus.

Compania de date auto, carVertical, a efectuat cercetări amănunțite, analizând datele din rapoartele de istoric al mașinilor uzate, în scopul de a descoperi dacă există vreo corelație între puterea medie a motorului unui vehicul și frecvența accidentelor.

Corelație directă între puterea motorului mașinilor și rata daunelor

„În cadrul studiului efectuat, carVertical a examinat rapoarte care prezintă istoricul vehiculelor pentru 43 de mărci de mașini. În toate cazurile analizate, mașinile cu motoare mai puternice erau mai predispuse la accidente.

46,4% dintre vehiculele Audi verificate pe carVertical cu puterea motorului de până la 100 kW au avut înregistrări de daune, în timp ce rata în rândul modelelor de peste 400 kW a fost mai mare – 55,6%.

Tendințe similare au fost observate și la mașinile Volkswagen unde 42,6% dintre modelele cu motoare de până la 100 kW au fost avariate, față de 48,9% la motoarele de 300-400 kW.

45% dintre vehiculele Ford cu motoare de până la 100 kW au avut înregistrări de daune și 55% dintre cele cu motoare de peste 400 kW.

1 din 3 mașini Renault (36,3%) echipate cu cele mai mici motoare a suferit un accident minor sau major. Procentajul mașinilor avariate a fost mai mare în rândul vehiculelor care aveau 300-400 kW sub capotă – 42,9%.

Toyota este una dintre mărcile la care fluctuațiile sunt minore: 36% dintre modelele cu motoare mici au fost avariate, față de 39,5% dintre mașinile cu motoare de 200-300kW. Cu toate acestea, Toyota nu are modele echipate cu motoare de peste 400 kW, ceea ce ar fi putut duce la rate de daune mai mari”, anunță carvertical.

Mașini
Mașini

„Deși toate vehiculele trebuie să respecte regulile de circulație, se pare că mașinile mai puternice ignoră limitele de viteză, iar șoferii lor își asumă riscuri mai mari. Nu există nici măcar o singură marcă auto pentru care vehiculele mai puțin puternice să fie mai predispuse la accidente”, spune Matas Buzelis, expert în automobile și directorul departamentului de comunicații al carVertical.

Experiența de cumpărare a unei mașini second-hand poate fi influențată în mare măsură de puterea motorului. Potrivit datelor carVertical, unele mașini au o putere de până la 7 ori mai mare decât altele.

Dintre toate mărcile de vehicule verificate, Bentley a ieșit în evidență cu cea mai mare putere medie a motorului – 415 kW sau 564 CP. Maserati, Cadillac, Tesla și Porsche se numără printre următorii în top, cu puteri medii de până la 268 kW sau 364 CP.

Interesant este că cercetarea a arătat că cumpărătorii de mașini second-hand par să fie mai interesați de verificarea istoricului mașinilor cu motoare puternice. În același timp, mașinile mici cu motoare mai puțin puternice sunt, de asemenea, supuse unor analize detaliate pe platforma carVertical.

Pe de altă parte, mașinile Smart au avut cea mai mică putere medie a motorului – 59 kW sau 80 CP, iar altele în aceeași categorie sunt Dacia, Lancia, Fiat și Suzuki, cu puteri medii de până la 87 kW sau 118 CP.

În viziunea domnului Buzelis, prezența accidentelor grave în istoricul unei mașini poate fi un semnal de alarmă pentru potențialii cumpărători. Prin urmare, este recomandat să consultați un mecanic profesionist pentru a evalua dacă eventualele daune suferite de mașină ar putea afecta fiabilitatea pe termen lung.

Citește și: Românii care vor primi pensie deși nu au muncit nici măcar o zi în viața lor. „Un nou proiect de lege depus”

Urmărește Daily Business pe Google News
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult
Alte articole
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...